Home Unit4 Multivers Online

Unit4 Multivers Online

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Het online boekhoudpakket Unit4 Multivers Online zit nog vast in de vorige eeuw: je betaalt een forse eenmalige aankoopsom en je kunt het pakket uitsluitend via partners kopen. Gebruik zonder boekhouder is onmogelijk.

Update 13 april 2012:Unit4 Multivers heeft aanleiding van onze eerste review de informatie op zijn website aangevuld met onder meer prijsinformatie. Deze review is daarop bijgewerkt.

Om Unit4 Multivers te gebruiken moeten we eerst een programma van 11,7 Mb op onze computer installeren. Deze software legt een veilige verbinding tussen onze computer en de systemen van Unit4. Daarna openen we in feite de boekhoudsoftware op een computer van Unit4 Multivers. Van echt online boekhouden is dus geen sprake. Door deze methode zien we ook een voordeel van online boekhouden in rook opgaan: je kunt niet meer altijd en overal bij je boekhouding.

Boekhouder verplicht
Het goedkoopste pakket van Unit4 Multivers is XtraSmall Online. Dit pakket is echter niet bedoeld voor de boekhouding maar dient vooral als facturatiepakket voor ZZP-ers, al wordt dat niet overal duidelijk uitgelegd. Voor boekhoudsoftware moeten we zijn bij Unit4 Multivers Small Online.

Als we de software bekeijken, begrijpen we waarom Unit4 Multivers alleen via tussenpersonen te koop is. Zonder boekhouder is deze namelijk slecht te gebruiken. Na het inloggen zien we een onbegrijpelijk startscherm en grijpen in paniek naar de handleiding. Het pakket is duidelijk niet bedoeld voor ondernemers maar voor boekhouders. De grootboekposten moeten nog worden aangemaakt en een relatie heet debiteur. Laat dat vooral over aan de experts.

5 versies
Unit4 Multivers Online komt in 5 smaken die we uitsluitend via partners kunnen aanschaffen. Nadat prijsinformatie aanvankelijk ontbrak heeft de firma deze na publicatie van onze eerste review toegevoegd. We hebben alle lof voor deze snel reactie.

Vanaf 19 euro per maand
Het ZZP-pakket XtraSmall kent een gratis versie waarbij we maximaal 12 facturen per jaar mogen boeken, anders betalen we 19 euro per maand. Unit4 Multivers Small kost 39 euro per maand voor de online versie (645 euro voor de offline versie). Daarvoor krijg je alle standaard functionaliteiten voor de boekhouding, maar geen extra’s zoals facturatie, voorraadbeheer, projectadministratie of kilometeradministratie.

Voor die extra functionaliteiten moeten we opschalen naar een van de duurdere pakketten. UNIT4 Multivers Medium kost 58 euro per maand online (offline 1.195 euro offline), Large kost 88 euro per maand online (offline 1.695 euro eenmalig) en Xtra Large gaat voor 128 euro per maand online (offline 2.295 euro eenmalig) over de toonbank.

Alternatief
Als we naar de functionaliteiten kijken, lijkt Exact Online een goedkoper alternatief. Daarbij biedt Exact een echt pakket voor online boekhouden, en niet de gekunstelde oplossing van Unit4.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

2 reacties op “Unit4 Multivers Online”

  1. Mark:

    Acht jaar met Multivers gewerkt. Overgestapt op online en nu bedrijf beëindigd maar gelukkig staat er in de kleine lettertjes dat je 3 maanden van tevoren moet opzeggen. Dus weer jaar betalen voor niets omdat het”niet anders kan” . Wat een gelul! Lekker klantonvriendelijk. Gelukkig zijn er meer aanbieders.

  2. Frits van Vliet:

    (… reactie ingekort door redactie…) Een telefoontje bleek voldoende om de meteen de juiste informatie te krijgen en de dichtsbijzijnde partner die niet alleen maar abonementjes verkocht maar ook echt kennis van zaken had. Dat zie je bij Exact nog wel eens anders….

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen