Boekhoudreview.nl

Boekhoudpakketten voor ondernemers vergelijken

Acumulus

Bezoek website leverancier
Oordeel
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel
Eigenschappen pakket:
 • Eenmanszaak
 • BTW-aangifte
 • 9.95 per maand
 • Website
Bekijk alternatieven:
Acumulus, een product van Siel Consultancy, weet de balans te vinden tussen het geven van controle en het bij de hand nemen van de gebruiker. Bovendien zijn de makers zich bewust van de behoefte om zo af en toe een ingewikkelde vraag voor te leggen bij een expert. Sinds onze eerdere review is het de aanbieders van Acumulus gelukt om enkele verbeteringen door te voeren, terwijl het pakket al zeer goed werd beoordeeld.

Op het eerste gezicht kan het pakket nog steeds intimiderend overkomen met zijn weliswaar opgefriste maar nog steeds sobere en qua stijl zelfs gedateerde uiterlijk. Maar achter de Spartaanse interface zit een pakket dat rekening houdt met zijn gebruikers. Probeer je een uitgave van 400 euro aan te merken als investering? Het wordt bijvoorbeeld meteen gemeld dat de belastingdienst uitgaven onder de 450 euro niet als investering ziet en dat je dus ook niet hoeft af te schrijven. Het is dus moeilijk om in de fout te gaan.

Siel heeft goed door dat de bedrijfsvoering voor ZZP’ers ingewikkeld wordt gemaakt door de vervlechting van zakelijk en privé. Het inboeken van een privédeel (bijvoorbeeld een laptop die ook thuis wordt gebruikt) is een kwestie van percentages invullen. Sinds kort heeft Acumulus ook een mobiele versie, voor ‘onderweg’. Helaas kregen wij deze op ons apparaat (een Samsung Galaxy SII met de standaardbrowser) niet goed aan de praat, en een snelle blik op het forum laat zien dat men nog hevig kampt met (technische) kinderziektes.

Voor wie snel iets wil naslaan heeft Acumulus een vraagbaak, al wordt deze wel stapsgewijs omgezet naar een wiki-platform. Dat is maar goed ook, omdat de huidige vraagbaak (een soort index) beperkt is in zijn mogelijkheden en bijvoorbeeld geen kruisreferenties biedt. Wel komen de belangrijkste thema’s (van BTW tot transport en representatiekosten) aan bod, en kun je vrij snel net dat ene regeltje opzoeken rond zakelijke etentjes, wat de regels zijn rond afschrijvingen en hoe het zit met zakelijke kilometers.

Koppelingen

Een van de grootste pluspunten is de service. Het is bij Acumulus niet alleen mogelijk vragen neer te leggen bij de beheerders of op het forum, indien nodig wordt de vraag doorgestuurd naar een door de uitgever betaalde boekhouder. Daar zitten wel limieten aan: het is de helpdesk van Acumulus die bepaalt of jouw vraag wordt doorgestuurd, en voor de beantwoording per vraag staat hooguit een half uur.

Om te testen hoe snel en adequaat er wordt gereageerd, hebben wij een vraag bij Acumulus neergelegd rond het boeken van een huurauto voor twee maanden. Met de responsiviteit zit het goed. Het antwoord van de helpdesk (de huurprijs boeken als zakelijke uitgave, de kilometervergoeding inboeken, de BTW krijg je niet terug omdat het geen zakelijke auto is) kwam binnen 8 minuten in onze mailbox, en ook op onze vervolgvraag werd snel gereageerd. We juichen deze functie zeker toe. Verwacht geen uitgebreid advies op maat, maar eenduidig en to the point antwoord.

Gezien de prijs zou meer dan dat ook teveel van het goede zijn, want Acumulus biedt nog steeds de beste prijs/kwaliteit-verhouding in de markt. Voor €9,95 p/m krijg je met Acumulus dus echt waar voor je geld. Het pakket doet niet álles (loonadministratie ontbreekt bijvoorbeeld), maar doet precies dat wat eenmanszaken en kleine bedrijven nodig hebben.

Bezoek website leverancier

92 reacties op “Acumulus”

 • beek schreef:

  Ik maakte gebruik van acumulus en ben overgestapt naar bokbiz,
  De verschillen zijn groot.
  Met Acumulus zijn mijn ervaringen zeer goed, gebruiksgemak geweldig goed voor zowel grote als kleine firma’s en de boekhoud en belastingkennis bij acumulus is groot.
  Ik ben naar bokbiz overgestapt in verband met meerdere administraties en dit uiteindelijk een voordelige optie was, maar het bijelkaar zoeken van de modules is een drama, ik had steeds meer modules nodig waardoor de kosten alsnog oplopen, en dan gaat gebruikersgemak toch echt boven kostprijs.
  Moet wel bij gezegd worden dat de klantenservice van bokbiz ook snel en vakkundig is en problemen direct voor je opgelost worden.

 • André schreef:

  Vorig jaar gestart als zelfstandig behandelaar, zzp. Ik ben niet BTW- plichtig. Ik koop goederen in voor behandeling, huur bedrijfsruimte. Betalingen aan mij worden meteen verricht via PIN.
  Ik heb 2 pakketten gebruikt(door het starten moet ik zuinig zijn!) Onfin en Bokbiz waar ik niet tevreden over ben. Is Acumulus te adviseren voor mij of is het te uitgebreid?

 • Nico schreef:

  Vraag. Ik start een bedrijf waarik technische produkten ga verkopen. Ik maak hiervooroffertes, die ik wil omzetten naar een factuur bij opdracht. Tevens moet ik dan produkten gaan bestellen voor deze opdracht, en moet er een pakbon uit rollen.
  Is acumulua hiervoor een goed pakket?????

 • Erik Schenkelaars schreef:

  Prima pakket. Maakt boekhouden eenvoudig voor ZZP-ers zoals ik.
  Ook de informatie over belasting zoals BTW en aftrek mogelijkheden
  (KIA, zelfstandige aftrek, starters aftrek e.d.) is erg handig.

  Ga zo door Bert-Jan.

 • Bert-Jan Wiegeraad schreef:

  @Peter

  Bedoel je overstappen vanuit een ander pakket naar Acumulus?

 • Peter van Mierlo schreef:

  Lees hier de revieuws maar heeft er iemand ervaring met de implementatie vanuit een ander pakket.

 • Guido schreef:

  Ben het met MaryJ eens. Zeker voor service zouden ze een dikke vijf sterren verdienen.

 • MaryJ schreef:

  Ik ben het helemaal eens met jullie oordeel dat Acumulus op nummer 1 staat. Een klein ding begrijp ik niet. Misschien kunnen jullie dat toelichten? Waarom waarderen jullie het onderdeel service met 4 sterren ipv 5?Ik vind de service namelijk altijd prima, snel en adequaat.

 • Een borg is eigenlijk een vordering. Je kunt deze boeken als een negatieve lening (vordering) zodat deze op de balans komt te staan. De meeste mensen zullen dit echter boeken als een privéboeking omdat het inderdaad geen kosten zijn.

 • Tom Sanders schreef:

  Prima voor een ZZP-er met een recht-toe-recht-aan boekhouding. Soms moet je even goed nadenken hoe je zaken wilt inboeken. Voor het betalen van een borg kwam ik bijvoorbeeld niet verder dan eerst kosten te boeken en in de toekomst een factuur aan te maken. Daardoor telt de borg ook mee met de omzet, en dat is weer niet 100% zuiver, ook al maakt het voor de belasting niet uit.

1 2 3 8


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren om te beoordelen
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel