Home MoneyMonk

MoneyMonk

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
  • Eenmanszaak
  • BTW-aangifte
  • 20.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:

MoneyMonk is een verademing. In een strakke omgeving zonder poespas kan het zelf voeren van je boekhouding bijna niet eenvoudiger.

Meteen bij inschrijving worden we door de makers van MoneyMonk gewaarschuwd: Pas op, dit pakket is puur gericht op ZZP’ers die ‘van uur naar factuur’ werken. Geen voorraden dus, en ook geen abonnementsdiensten of iets dat we nog vrij vaak tegenkomen: personeelskosten. De focus ligt op de dingen die de meeste ZZP’ers nodig hebben: uren schrijven, ritten bijhouden en natuurlijk het maken en versturen van verkoopfacturen alsmede het inboeken van de kosten.

Die focus komt meteen terug in de uiterst strakke en moderne vormgeving van MoneyMonk. De makers hebben veel aandacht besteed aan het ontwerp. Het dashboard laat je zien hoe je er financieel voorstaat, hoeveel geld je nog moet ontvangen, hoeveel je moet betalen en hoeveel BTW je zult moeten afdragen. Alle acties voer je uit via een menuutje aan de linkerkant. Geen sub-menuutjes, maar meteen linkjes naar de betreffende module. Verkoop brengt je meteen naar je facturen en je ziet meteen de status van die facturen, bij uren en ritten kun je deze meteen invoeren, zonder door te moeten klikken naar allerlei andere pagina’s.

Als je een betaling binnenkrijgt, is deze snel gekoppeld aan een factuur. Een bijzonder handig foefje is dat je bij het invoeren van een nieuw contact alleen de bedrijfsnaam in hoeft te vullen en vervolgens op ‘zoek in KvK’ te klikken. De belangrijkste gegevens worden opgehaald, en wat rest is een snelle invuloefening. Oog voor detail, heet dat.

We doen het niet vaak, maar MoneyMonk krijgt om al die redenen de maximale score voor gebruikersgemak. BTW-afdracht wordt on-the-fly voor je berekend. En wat vooral fijn is: MoneyMonk doet niet moeilijk over het rechtzetten van fouten. Bij veel pakketten moet je allerlei toeren uithalen om reeds ingevoerde facturen te corrigeren, maar bij MoneyMonk is dat zo gedaan. De makers verdienen een pluim voor hoe ze aanvoelen dat boekhoudpakketten eigenlijk een noodzakelijk kwaad zijn.

Ze willen inloggen, facturen, uren, ritten en bankmutaties invoeren en weer geld verdienen. En dat is wat MoneyMonk biedt. Alleen voor ZZP’ers die met het buitenland te maken hebben, is er een gemis: buitenlandse valuta worden niet ondersteund en je zult het allemaal zelf moeten omrekenen.

Maar er zijn grotere kritiekpunten te noemen, en we beginnen met de duidelijkste: MoneyMonk biedt geen boekhoudkundige ondersteuning op maat. Waar je bij andere pakketten (weliswaar tot op zekere hoogte) boekhoudkundige vragen kunt voorleggen, moet je het bij MoneyMonk doen met een helpcentrum. Deze is redelijk uitgebreid, maar het is jammer dat maatadvies niet mogelijk is.

Begrijp ons niet verkeerd: de service bij MoneyMonk is verder zeer goed. Op het ticketsysteem wordt snel gereageerd, en na één van onze boekhoudkundige vragen rond een huurauto is een artikel aan het helpcentrum toegevoegd hoe je een huurauto van de zaak moet inboeken. Ze nemen hun klanten dus uiterst serieus.

Het gebrek aan maatadvies wordt gedeeltelijk ondervangen door het gebruiksgemak en je zou het eventueel helemaal kunnen vergeven indien de prijs ernaar is. Jammer genoeg is dat laatste niet het geval. Met €20,- per maand (of €200,- per jaar) schurkt het aan tegen de middenklasse van de boekhoudpakketten. Natuurlijk moet de gratis proefmaand en de eerste zes maanden voor 15 euro per maand worden genoemd, maar er zijn pakketten die de helft kosten en toch boekhoudkundige vragen in behandeling nemen. Toch is MoneyMonk wat ons betreft een aanrader.

4/5 (1)

Beoordeel

4/5 (1)

Eén reactie op “MoneyMonk”

  1. bpv:

    Als ik naar de website kijk, ontbreekt de vermelding van het adres, terwijl dat een wettelijke vereiste is. Ik kon ook geen contactformulier vinden of een e-mailadres.

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen