Home 7×24

7×24

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Online boekhouden van 7×24 lijk verouderd en is naar verhouding erg duur.

7×24 claimt het allereerst internetboekhoudprogramma te zijn. Het pakket is een initiatief van administratiekantoor Adminterm. We krijgen de indruk dat de firma na de eerste online stappen op zijn lauweren is gaan rusten en is gestopt met de verdere ontwikkeling. Zo vereist 7×24 Internet Explorer als browser. Dat is een vreemde keuze in een tijd dat de helft van de Nederlanders een alternatieve browser zoals Chrome, Firefox of Safari gebruikt. De website zelf lijkt ook hopeloos verouderd met slecht uitgesneden foto’s, te kleine letters en veelvuldig gebruik van cursieve (en daarmee onleesbare) tekst.

Beveiliging
We kunnen nog wel over het gedwongen gebruik van Internet Explorer en verouderde ontwerp heen stappen, maar dergelijke signalen werken ook als de kanarie in de kolenmijn: als die dood in zijn kooitje ligt is er mijngas en moet je maken dat je wegkomt. Bij een website waar je vertrouwelijke gegevens opslaat kan achterstallig onderhoud wijzen op een gebrek aan aandacht voor de beveiliging van onze gegevens. Hou er daarbij rekening mee dat de technologische ontwikkelingen zeer snel gaan. Een website die drie jaar geleden veilig was, is tegenwoordig een eenvoudige prooi voor hackers als je hem niet goed onderhoudt.

Tijdens onze test struikelt 7×24 over de pop-up killer die tegenwoordig standaard in Internet Explorer zit ingebouwd. Daarna krijgen we een inlog-scherm te zien met de mededeling: “u bent al ingelogd”.

Matig gebruiksgemak
Het gebruiksgemak van 7×24 kan beter. Als we een nieuwe factuur willen inboeken, moeten we eerst het menu boekhouden openen, klikken dan op mutaties en dan nog eens op mutaties invoeren. Bij andere aanbieders is dat eenvoudiger geregeld.

7×24 richt zich vooral op kleine ondernemers en ZZP-ers. Handige wizards helpen en om zonder moeilijk boekhoudkundig jargon kosten correct te boeken. Op andere momenten schrikt 7×24 toch af: zo kent het pakket standaard 167 verschillende tegenrekeningen (zoals autokosten, inventaris, debiteuren), waardoor we ons suf zoeken naar de correcte kostenpost.

We missen bij 7×24 de mogelijkheid om bankmutaties (handmatig of automatisch) te importeren. Bijna alle andere pakketten bieden die mogelijkheid wel.

Vanaf 299 euro per jaar
We vinden 7×24 erg duur. Voor 299 euro per jaar (24,92 euro per maand) mogen we bij 7×24 online boekhouden. Daarvoor kunnen we niet eens facturen maken (dat kost nog eens 299 euro per maand), of uren en projecten administreren (opnieuw 299 euro per jaar). Voor 100 euro extra krijgen we een ‘voorcontrole’ van de cijfers, inclusief de BTW-aangifte.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

5 reacties op “7×24”

 1. Adminterm:

  Dit programma is inmiddels een van de betere online boekhoudprogramma’s .
  Volledig in de Cloud en daardoor toegankelijk via alle systemen en browsers.
  Je kunt zelf gratis een jaarrekening genereren en daarmee je bedrijfsgegevens in je voor-ingevuld IB aangifte invullen van je onderneming.
  Het RGS 3.4 ready en UBL ready EU proof.

  Prijs
  Gebruikersgemak
  Service
  Totaal oordeel

  Beantwoorden
 2. chantal:

  Ik vind het een overzichtelijk proggama en daarnaast de service dikke 10+
  bereikbaarheid voor vragen ect super !

 3. Penningmeester:

  Voor stichting HelpTeamWork is het van groot belang dat alle financiële mutaties inzichtelijk zijn en er snel een deskundige jaarrekening kan worden opgesteld.
  Sinds 2011 werkt de penningmeester van HelpTeamWorken met 7X24. Dankzij “inlezen/importeren van (Rabo)bankmutaties” en de “Facturatiemodule” is het voeren van onze online boekhouding voor ons een peuleschil.

  Hartelijke groet,
  HelpTeamWork

 4. Willem De Vos:

  Sinds augustus 2013 is dit programma toegankelijk via alle browsers.
  het versturen van de BTW en ICP aangifte gaat vanaf 2014 gratis via digipoort kanaal en hoeft men hiervoor geen PKI overheids certificaat aan te schaffen.
  De bankmutaties worden met het mt940 formaat bestand geimporteerd.
  Een grote verbetering van de vorige versie.

 5. Adminterm:

  Het internet boekhoud programma bestaat sinds 1994 zie Softwaregids
  Adminterm heeft samen met een collega 7×24 in augustus 2010 7×24 overgenomen juist vanwege de gebruikersvriendelijkheid van het programma.
  Wij onderkennen dat 7×24 verouderd is en daarom wordt er hard aan gewerkt om de site o.a. toegankelijk te maken via andere browsers en de functionaliteit te verbeteren.
  Het programma http://www.incassoregister.nl een onderdeel van 7×24 is inmiddels herschreven en toegankelijk via alle browsers.
  Tevens streven wij ernaar om de SBR en XBRL rapporten rechtstreeks vanuit 7×24 aan te leveren.
  In tegenstelling tot wat in het commentaar vermeld staat is het wel degelijk mogelijk om de bankmutaties in 7×24 te importeren en BTW aangifte in 2 klikken electronisch te verzenden.
  Inmiddels komen oude gebruikers van 7×24 weer terug bij ons.

  Groeten,

  Willem de Vos
  7×24

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen