Home Mamut One Office

Mamut One Office

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
  • BTW-aangifte
  • Vanaf 19.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:
Mamut is vooral aantrekkelijk voor organisaties die hun bedrijfssoftware lokaal willen draaien en behoefte hebben aan meerdere modules voor bijvoorbeeld administratie, CRM en een webwinkel.

Over de boekhoudsoftware van Mamut kunnen we kort zijn: het programma werkt prima, maar vereist absoluut een boekhouder. Dat mogen we natuurlijk ook verwachten van een miljoenenbedrijf. Maar wees je bewust dat een keuze voor Mamut een aantal consequenties heeft.

Mamut is een product van Visma uit Noorwegen, dat ook weer eigenaar is van Accountview. In 2012 heeft het moederbedrijf ervoor gekozen om het merk Visma meer naar voren te duwen. Daarbij lijkt de positionering van Mamut te zijn opgeschoven naar het hoger segment, waardoor het pakket Mamut One Office Basic is komen te vervallen. Dat pakket bood een boekhoudpakket tegen relatief lage kosten, waarbij je later kon doorgroeien naar het volwassen broertje Mamut Office One.  Wie uitsluitend boekhoudsoftware zoekt, moet tegenwoordig kennelijk bij Accountview zijn.

Met Mamut Office One krijgen we in een pakket beschikking over de boekhouding, een jaarafsluiting, relatiebeheer (CRM), facturatie en salarisadministratie. Dit pakket kent meerdere prijzen, afhankelijk van het aantal gebruikers en het supportcontract. Het goedkoopste pakket kost 19 euro per maand en 189 euro eenmalig.

Mamut omschrijft het meest uitgebreide pakket Mamut One Enterprise als ERP. Hierbij krijgen meerdere gebruikers toegang tot de software en is ook urenregistratie inbegrepen. De prijslijst voor dit pakket beslaat meerdere pagina’s en begint bij 39 euro per maand en 590 euro eenmalig.

Beheerskosten
Maar met de licentiekosten ben je er nog niet. Omdat de software van Mamut lokaal is geïnstalleerd, zijn we zelf verantwoordelijk voor de installatie, het beheer, updates en natuurlijk de hardware waar de software op draait. De boekhouding kan in theorie nog op een desktop computer draaien, maar voor een webshop zijn servers vereist. Hou dus er rekening mee dat je regelmatig hulp moet inhuren om dat te beheren.

Mamut is onderdeel van Visma Groep uit Noorwegen, Accountview.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen