Home Bokbiz

Bokbiz

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
  • BTW-aangifte
  • Vanaf 0.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:
Bokbiz schermt met gratis online boekhouden. Om zaken goed in te richten is een betaald abonnement absoluut vereist. Vooral de advertenties zijn zo hinderlijk het gebruiksgemak eronder lijdt. Daarnaast lijkt de firma een vreemd online spelletje te spellen met andere producten.

De boekhoudsoftware van Bokbiz lijkt opvallend veel op het betaalde pakket KPG7 (kosten: 9,90 euro per maand). Beide pakketten worden dan ook door dezelfde firma ontwikkeld: Atinoz VoF. Het bedrijf richt zich op “het benutten van kansen in het weblandschap en aanverwante gebieden”. Daarnaast onderhoudt Atinoz diverse websites die onafhankelijk informatie over online boekhouden lijken te geven, maar vooral reclame maken voor de eigen producten.

Weinig overzichtelijk
De presentatie van Bokbiz vinden we weinig overzichtelijk. Bij het inboeken van een nieuwe factuur is het scherm in drie stukken opgedeeld dat we zelf moeten uitklappen. De BTW van een ontvangen factuur staat bijvoorbeeld standaard op 19%. Als we dat willen veranderen, moeten we een scherm open klappen. Dat kan er voor zorgen dat we zaken vergeten en daarom verkeerd inboeken.

Na het inboeken schieten er rechts een of meerdere systeemmeldingen in het scherm die uitleggen wat het systeem zojuist heeft gedaan. Helaas staan deze zo kort in het scherm dat we ze onmogelijk kunnen lezen. We hopen maar dat we niets belangrijks gemist hebben.

Advertenties
Bij de gratis versie krijgen we tussen de boekhouding advertenties te zien. Bij een gratis pakket mogen we daar niet over klagen, maar de advertenties bij Bokbiz lijken vooral bedoeld om de gebruiker zo veel mogelijk te irriteren en daarmee te dwingen om over stappen op een betaald pakket.

Advertenties staan tussen de menuknoppen waardoor de indeling van het scherm elke keer weer anders is. Tijdens onze test kregen we ook een pop-up die we eerst moeten wegklikken voordat we weer bij de boekhouding konden. Om over de irrelevantie van de meest advertenties (goksites, babynamengenerator) nog maar te zwijgen.

Bij de gratis versie plaatst Bokbiz een grote advertentie op facturen die vanuit het systeem worden aangemaakt. Elke ondernemer die professioneel wil overkomen moet zijn facturen of zelf maken, of de advertenties afkopen voor 1 euro per maand.

Premium onderdelen
We vinden de gratis versie onbruikbaar voor een serieuze onderneming en kijken daarom naar de betaalde uitbreidingen. Daarvoor kunnen we kiezen uit 12 verschillende opties of een van de drie bundels. Opties variëren van het afkopen van advertenties (1 euro per maand)  tot projectbeheer (1,95 euro per maand) , voorraadbeheer (1,95 euro per maand), ondersteuning per e-mail (1,95 tot 2,95 euro per maand) en het aanmaken van verschillende kostenplaatsen (1 euro per maand).

De benodigde modules zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie. De goedkoopste bundel kost 4,95 euro per maand. Daarvoor krijg je ondersteuning, kostenplaatsen, de mogelijkheid om parameters in te stellen en je koopt advertenties af. Voor 12,95 euro per maand krijg je toegang tot praktisch alle opties voor ondernemers, inclusief project- en voorraadbeheer.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Eén reactie op “Bokbiz”

  1. Renske:

    Wij gebruiken Bokbiz nu 2 1/2 jaar en zijn er heel tevreden over. Het was prettig gratis te beginnen, omdat we al een aantal boekhoudpakketten hadden uitgeprobeerd die niet de functionaliteit hadden die wij zochten. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een vrij uitgebreid pakket van Bokbiz en dan heb je eigenlijk een heel compleet boekhoudprogramma voor een hele redelijke prijs. Zowel tijdens de fase van het uitproberen van Bokbiz als tijdens het uiteindelijke gebruik zijn wij heel erg te spreken over de helpdesk. We krijgen altijd een snel en zinvol antwoord en dat is heel prettig als het nodig is.

    In Bokbiz kun je als je wilt echt heel veel instellen. Zo hebben wij bijvoorbeeld de kostensoorten zo ingericht dat we bij het inboeken van een nieuwe factuur door het kiezen van de kostensoort automatisch het juiste btw tarief selecteren. Hierdoor gaat het invullen sneller met minder kans op fouten. Er kan heel veel, maar het kost wel even tijd om er achter te komen wat er kan en hoe je het moet gebruiken.

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen