Home Zzimpel

Zzimpel

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
  • Eenmanszaak
  • 15.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:
Zzimpel is vooral handig voor consultants die op projectbasis werken. De dienst biedt echter geen volwaardig boekhoudpakket en is uitsluitend te gebruiken als een boekhouder de echte administratie voert.

Hoewel Zzimpel zichzelf omschrijft als een pakket voor de online administratie voor zzp-ers en eenmanszaken, bedoelt de firma met administratie iets anders dan bijv. de Belastingdienst. Zzimpel is bedoeld om informatie te verzamelen, facturen op te stellen en om dat alles vervolgens door te sturen naar een externe boekhouder.

Geen balans
Het meest storend is het ontbreken van een balans. Daarmee is het niet mogelijk om investeringen te boeken, zoals de aankoop van een computer of auto. Het pakket biedt ook geen mogelijkheid om die investeringen over meerdere jaren af te schrijven. Het is dus absoluut nodig om naast Zzimpel ook nog een boekhouder of een online boekhoudpakket te nemen.

Daarnaast missen we een plek waar we snel overzicht krijgen van de financiële gezondheid van onze onderneming. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een winst- en verliesrekening, overzicht van de totale omzet of het saldo op de debiteuren- en crediteuren rekeningen.

Handige voor consultants
Wat is Zzimpel dan wel? Het pakket is erg handig voor consultants en freelancers die op projectbasis werken en niet kunnen of willen boekhouden.

Zzimpel biedt een urenregistratie die je automatisch koppelt aan een opdrachtgever. Per opdrachtgever registreer je projecten, inclusief een budget in euro’s of uren. Gedurende de opdracht boek je per dag de gewerkte uren in. Als je dit goed bijhoudt, is de factuur aan het einde van de maand met enkele muisklikken geregeld.

Daarnaast biedt Zzimpel een rittenregistratie. Die is noodzakelijk als je de zakelijke kilometers met je privé-auto van de inkomstenbelasting wilt aftrekken.

Veel verbeterpunten
Met de koppeling tussen opdrachtgevers, projecten en urenregistratie heeft Zzimpel een mooi concept in handen. Maar op veel plekken biedt het pakket nog ruimte voor verbetering. Zo kan je scans van bonnen en facturen in het pakket opslaan, maar daarbij wordt de factuur verkleind naar een afbeeld van 400 pixels breed. Als je pech hebt, wordt een bonnetje daardoor onleesbaar (zoals in onze test gebeurde).

Daarnaast moeten we bij het invoeren van de factuur de BTW zelf opgeven, terwijl praktisch alle andere pakketten de BTW al voor ons uitrekenen. Bovendien kan het pakket niet registreren wanneer we bijvoorbeeld een product van binnen of buiten de EU importeren of juist exporteren.

3.67/5 (1)

Beoordeel

3.67/5 (1)

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen