Home Zeker Boekhouden

Zeker Boekhouden

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
  • Eenmanszaak
  • BTW-aangifte
  • 79.00 eenmalig
  • Website
Bekijk alternatieven:
Zeker Boekhouden is met een prijs van 79 euro zeer concurrerend geprijsd. Die lage kosten wegen naar ons oordeel niet op tegen de problemen die we in onze test tegenkwamen.

Een relationele database zoals Microsoft Access is geen voor de hand liggend platform voor een boekhoudpakket. De makers van Zeker Boekhouden bewijzen dat het mogelijk is om een pakket te bouwen op basis van deze software. Maar tegelijkertijd blijkt dat de gebruiksvriendelijkheid mist om te kunnen concurreren met de echte boekhoudpakketten.

Een goed boekhoudpakket helpt de ondernemer om niet alleen de debiteuren- en crediteurenadministratie (ontvangen en verzonden facturen) bij te houden, maar kent ook een balansadministriatie. Zonder balans is het onmogelijk om investering bij te houden en af te schrijven. Die laatste mogelijkheid ontbreekt bij Zeker Boekhouden, waarmee het programma zichzelf diskwalificeert als volwaardig boekhoudpakket.

Geen BTW verleggen
Daarnaast gaat Zeker Boekhouden erg kort door de bocht bij het verwerken van de BTW. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om de BTW ‘verlegd’ te boeken.

Lage gebruiksvriendelijkheid
Het programma scoort laag op gebruiksvriendelijkheid. Zeker Boekhouden gebruikt overal tabellen, waarbij elke regel een aparte boeking vertegenwoordigt. Door deze opzet worden regels zeer lang waardoor de gebruiker veelvuldig moet scrollen. Bij gebruikersvriendelijke programma’s past het invoerformulier zich aan voor de taak die de gebruiker op dat moment wil uitvoeren. Op die manier wordt overbodige informatie voor de gebruiker verborgen en neemt de kans op menselijk fouten af.

Het programma zelf geeft bovendien nergens tips die het invoeren van boekingen eenvoudiger maakt. De ondernemer wordt hier min of meer aan zijn lot overgelaten.

Andere fouten en foutjes
Tijdens onze test stuiten we op verschillende andere schoonheidsfoutjes en fouten. Zo slagen we er niet in om het BTW-tarief aan te passen: dat staat vast op 19 procent. Wanneer we het factuuroverzicht proberen te openen krijgen we een ogenschijnlijk eindloze reeks van foutmeldingen. En bij boeken van een levering voor een nieuw (nog niet aangemaakt) project moeten we de boeking afbreken om eerst apart het project in te voeren. Veel alternatieve pakketten bieden in dat laatste geval de mogelijkheid om snel het nieuwe project in te voeren en daarna de boeking af te ronden.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen