Home XCount

XCount

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
  • BTW-aangifte
  • Vanaf 10.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:

NB: XCount heeft inmiddels een update van zijn boekhoudsoftware uitgebracht. De onderstaande review gaat over de vorige versie. Een review van het nieuwe pakket zal binnenkort verschijnen.

XCount draait al een flink aantal jaren mee als aanbieder van boekhoudsoftware. Dat betekent uiteraard dat de firma offline boekhoudsoftware aanbiedt, maar met een online twist: je kunt ervoor kiezen om de gegevens online op te slaan zodat je er overal bij kunt, maar dat doe je nog altijd vanaf een computer waarop de XCount software is geïnstalleerd.

Klassiek boekhoudpakket
Gezien de respectabele leeftijd van XCount zal het niemand verbazen dat de software voldoet aan alles wat we van een klassiek boekhoudpakket verwachten. Dat betekent ook dat de software is gemaakt voor boekhouders, en niet voor ondernemers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk administratiepakket. Denk daarbij aan invoerschermen die sterk lijken op Excel van 10 jaar geleden. Het werkt allemaal prima en pretendeert niet om vooruitstrevend te zijn.

Het instapmodel XCount Financieel kost 10 euro per maand. Daarvoor mogen we kosten en inkomsten inboeken en het pakket regelt de BTW-aangifte en een winst- en verliesrekening. De prijs stijgt naar 15 euro per maand als we ook facturen willen aanmaken. Voor 30 euro per maand regelt XCount bovendien de orderverwerking en –administratie, en voor 40 euro per maand komen daar de inkoop en voorraadadministratie nog bij. Willen we gebruik maken van de online variant, dan verdubbelt de prijs van elk pakket, op voorwaarde dat we niet meer dan een magere 20 MB aan gegevens opslaan.

Opfrisbeurt
Niet alleen het uiterlijk van XCount is stil blijven staan in de tijd, ook de online prijsstelling en tandaard functionaliteiten zijn toe aan een opfrisbeurt.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen