Home Twinfield

Twinfield

Eigenschappen pakket:
 • BTW-aangifte
 • Vanaf 36.25 per maand
 • Website
Bekijk alternatieven:
Twinfield is een online boekhoudpakket dat ondernemers ondersteunt bij facturatie, betalingen en met rapportages. Voor de consultants onder ons, helpt een iPhone app de ondernemer om direct zijn kilometeradministratie en urenadministratie bij te werken.

Twinfield ontwikkelt zelf een applicactie voor de boekhouding, maar onderkent ook de behoefte aan specialisatie. Externe leveranciers kunnen daarom verbindingen leggen met Twinfield om extra functionaliteiten toe te voegen, bijvoorbeeld om de dienst ook te gebruiken voor de salarisadministratie, of voor speciale toepassingen voor advocaten of fysiotherapeuten. Indien gewenst kun u ook uw eigen bedrijfssoftware aan Twinfield koppelen, al is dat in praktijk niet altijd even eenvoudig.

Twinfield claimt dat het rond 2001 al eerste met online boekhouden begon. Voor complexe internetdiensten als online boekhouden is dat geen voordeel. Bestaande gebruikers klagen over de trage performance van de dienst en de ondersteuning voor ‘alternatieve browsers’ zoals Firefox en Google Chrome kan ook beter.

Twinfield komt in drie smaken. Het instapmodel kost 36,25 euro per maand en laat de ondernemer een standaard boekhouding willen voeren, waarbij een eventuele accountant gratis kan meekijken. Daarbij ontbreekt de mogelijkheid om facturen te sturen, want daarvoor moeten we upgraden naar het MKB boekhouden pakket van 51.50 euro per maand. Voor 77.50 euro krijg je beschikking over functionaliteiten zoals vreemde valuta en het bijhouden van een uren en onkosten administratie.

Gezien de alternatieven in de markt vinden we Twinfield aan de dure kant. De accountancy dienst is nuttig wanneer je deze wilt koppelen aan bestaande bedrijfssoftware zoals een e-commerce software. Maar in de overige gevallen komen we er niet, en Twinfield zelf duidelijk ook niet, getuige de teksten op de website. Daar komt de firma, sinds 2011 onderdeel van Wolters Kluwer, niet verder dan wat vage marketingteksten zoals “gericht op de toekosmt” en “vooruitstrevend”.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

3 reacties op “Twinfield”

 1. Prive:

  De laatste maanden worden support tickets niet of pas naar maanden verwerkt. De support is dus met grote stappen achteruit gegaan. Voor een cloud pakket is dit erg belangrijk aangezien je totaal afhankelijk bent van het bedrijf.

 2. dirk broek:

  GEBRUIK TWINFIELD NIET

  * Ten eerste: als je het al gebruikt. Ik begrijp dat je het verdedigt: maar a.u.b. verdiep je in andere pakketten. Je weet gewoon niet wat je mist.
  * Twinfield is ouderwets. Heeft een ouderwetse basis met een mooi gemaakt schilletje. De basis is echt nog de ouder basis.
  * Klantenservice noem je niet klantenservice maar CSO … en als je belt sta je immer in de wacht.
  * Onze ervaringen met hulp ontvangen zijn `assertieve houding` waarbij je moet uitkijken wat je zegt.
  * Vaak is de lijn helemaal niet te bereiken en heb je een terugbel functie … maar je wordt dan twee dagen later gebeld.
  * Emailen is al helemaal niet slim want dat duur 2-3 dagen voor je antwoord hebt.
  * Tenslotte hebben wij meerdere pakketten getest. En wat opvalt? Bij Twinfield moet je voor dezelfde actie soms 3 tot 4x vaker klikken. Bizar.

  Geen rancune – maar we behoeden mensen graag voor het maken van de foute keuze

  Begin er a.u.b. niet aan

  Doe het niet

 3. Mark Minnaard:

  Als telecomaanbieder gespecialiseerd in vast-op-mobiel, versturen we maandelijks een groot aantal facturen. Omdat wij van EigenNummer.nl liever bezig zijn met het blij maken van klanten, zochten wij een leverancier die het financiële proces van A-Z voor ons kan automatiseren.

  Voor ons is die partner Twinfield. Van het automatisch aanmaken en versturen van facturen vanuit ons telefonieplatform, tot het debiteurenbeheer en het verzorgen van incasso’s door het bedrijf Payt. Twinfield maakt het mogelijk al deze processen met elkaar te integreren.

  Wij van EigenNummer.nl zijn blij met Twinfield!

  Mark Minnaard

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen