Home Speedbalance

Speedbalance

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
 • Eenmanszaak
 • BTW-aangifte
 • 0.00
 • Website
Bekijk alternatieven:
Speedbalance is gratis boekhoudsoftware, die je dus zelf op je computer installeert (alleen Windows, geen Mac of Linux). Omdat Speedbalance wereldwijd wordt gebruikt, is de software goed doorontwikkeld. Speedbalance is in meerdere talen beschikbaar, inclusief het Nederlands. Maar gratis betekent ook de service van gratis: bij vragen ben je aangewezen op de tutorials en FAQ op de website, maar je kunt niemand bellen.

Bij het opzetten van een nieuwe administratie leidt de software je middels een aantal vragen naar de juiste instellingen. Je kiest bijvoorbeeld of BTW en vreemde valuta een rol moeten spelen, maar ook tussen een kasboek of dubbel boekhouden, en of het administratie voor een bedrijf, gezin of vereniging betreft.

Delen met boekhouder
Hoewel Speedbalence geen online boekhoudpakket is, kan je de adminstratie wel delen met een boekhouder of accountant. Daarvoor verstuur je het boekhoudbestand per e-mail naar je boekhouder.

Het inboeken van transacties werkt redelijk intuïtief. Je kunt een document (bijvoorbeeld een pdf of afbeelding van een factuur) koppelen aan een transactie, geeft een omschrijving op en moet vervolgens de juiste grootboekpost of crediteur selecteren. Zeker in het begin moet je daar even goed naar zoeken. Als bedrijf hebben we uiteraard gekozen voor een dubbele boekhouding, zodat voor elke boeking zowel een credit als een debetpost boeken.

Accountant nodig?
Voor een eenvoudige onderneming zoals een ZZP-er, doet het gebruiksgemak van Speedbalance niet onder voor een betaald pakket. Maar omdat Speedbalance geen praktische tips bevat, zal je de belastingregels zelf moeten kennen, of je kunt overwegen om alsnog een accountant in te huren om zeker te weten dat je geen fouten maakt.

Heb je een eenvoudig bedrijf dat alleen omzet boekt, maar geen afschrijvingen heeft, representatiekosten maakt en geen BTW aftrekt voor inrichting van je thuiskantoor, dan is Speedbalance een prima optie. Laat je daarnaast een boekhouder de administratie controleren, dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit met een pakket als Acumulus, Ficsus of Yuki, omdat je daar helemaal geen accountant meer nodig hebt.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

7 reacties op “Speedbalance”

 1. Sam:

  Ik gebruik Speedbalance al een tijdje voor de buurtvereniging en ga deze straks ook voor een andere vereniging gebruiken. Bevalt me prima, het hoeft allemaal niet zo uitgebreid voor mij persoonlijk en dat het gratis is is een extra meevaller.

 2. Amal:

  Het is jammer dat Banana 7 (licentie € 99,- eenmalig) opvolger van Speedbalance niet meer gratis is. Het bestaande SpeedBalance programma (versie 5 en 6) heeft geen vervaldatum en de gebruiker kan daarom, indien gewenst, doorgaan met het gebruik van SpeedBalance. Er komen echter geen updates, correcties, en bijwerkingen van het programma en de documentatie meer, en er is geen gepersonalizeerd support. SpeedBalance 6 zal voor download beschikbaar blijven tot en met 31.12.2013

 3. Frank:

  Ik gebruik zelf SpeedBalance al een jaar of 4, en het werkt echt heel erg goed voor mijn eenmanszaak:
  Er is overigens sinds kort een non-profit gebruikersforum waar je je vragen over SpeedBalance kunt stellen aan andere gebruikers: http://www.sbforum.nl

 4. Wim Moons:

  Ik gebruik SpeedBalance sinds een paar maanden voor de administratie van een zangvereniging. Werkt goed, ook het administreren van de contributies.

  Wim

 5. Jeroen Verstegen:

  Speedbalance werkt wel in Linux, bijna naadloos, onder Wine, het Windows emulatieprogramma.
  Ik gebruik zowel Windows als Linux en je kunt probleemloos de boekhoudbestanden in beide besturingssystemen openen.
  Je kunt de bestanden ook in ‘de cloud’ zetten en dan vanaf verschillende locaties je boekhouding bijwerken.

  Ik mis een plaats waar je wensen kunt kenbaar maken
  Jeroen

  • Wim Moons:

   Bedankt voor de tip over het gebruik in Linux.

   Vragen kun je kwijt op “info@speedbalance.nl”. Daar kreeg ik in ieder geval een reactie.

   Wim

 6. Jeannette:

  Ik mis de vaste activa (afschrijvingen) en vooral het afletteren van fakturen (ofwel een volwaardige debiteuren/-crediteuren), maar verder bevat SpeedBalance alles wat ik nodig heb. Werkt makkelijk en overzichtelijk. Een beter gratis pakket heb ik niet kunnen vinden.

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen