Home Onfin

Onfin

Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Onfin biedt een fraai vormgegeven boekhoudpakket dat bij beperkt gebruik zelf gratis is te gebruiken. Maar administratie is nog geen boekhouding.

Onfin doet een gooi naar de titel van het eerste gratis online boekhoudpakket van Nederland. De gratis varianten van de concurrentie zijn vaak slechts een beperkt proefabonnement. Bij Onfin lijkt het in eerste instantie dat je met de gratis variant redelijk uit de voeten kunt. Voor 9,50 euro per maand of 90 euro per jaar kan je daarnaast ondermeer gegevens exporteren en krijg je hulp bij de BTW-aangifte.

Geen kennis van boekhouden
Onfin is een initief van WemmersNet. Het bedrijf noemt zichzelf een internetonderneming die zich specialiseert in de ontwikkeling van online applicaties. De firma heeft dus geen specialistische kennis van boekhouden, en dat merken we tijdens onze test van Onfin.

Als we een benzine-bonnetje willen inboeken, moeten we deze verplicht koppelen aan een debiteur. Bij die debiteur zijn voornaam, achternaam en bedrijfsnaam verplichte velden. Voor kleine kosten is dat onzinnige informatie. Maar zelfs als we die horde nemen, blijkt het vervolgens onmogelijk om de kosten te categoriseren. Bij een controle door de belastingdienst heb je dan een groot probleem.

Geen balans of afschrijvingen
Onfin is een administratiepakket en geen boekhouddienst. Het houdt dan ook geen balans bij en daarmee is het onmogelijk om bijvoorbeeld afschrijvingen bij te houden. De aanschaf van een bedrijfsauto, nieuwe laptop of gereedschap kan je bij Onfin simpelweg niet correct administreren. Als je investeringen correct wilt bijhouden, zal de accountant dat moeten bijhouden in een echte boekhouding.

Privacy!
Als we de voorwaarden bestuderen stuiten we op nog een showstopper. Onfin wil natuurlijk iets terug voor de gratis boekhouding. In het privacy reglement lezen we dat Onfin claimt dat het ons mag bestoken met ongevraagde commerciƫle e-mail. Daarmee overtreedt Onfin de Telecomwet, want die vereist expliciete toestemming en niet zoals Onfin doet een stilzwijgend via de voorwaarden of privacystatement.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

EĆ©n reactie op “Onfin”

  1. MH:

    Onfin blijkt niet meer van Wemmersnet, danwel van Ernst Wemmers. Wie er wel achter zit is niet bekend. Er komt geen reactie op mail en/of tweet. Gratis is ineens betaald en dan in premium versie. Er zit lichte dwang op betaling. Dit is een economisch delict. Ook omdat men zelf werkt zonder vermelding KvK en BTW nummer. Oplichters! Niet aan beginnen!

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen