Home Mail het door.nl

Mail het door.nl

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Mail het door (Mailhetdoor) is een online accountant, en daarmee onderscheidt de site zich van veel andere full service boekhouddiensten die we hier bespreken.

De meeste diensten laten je als ondernemer nog zelf posten inboeken, maar bij Mail het door scan je een ontvangen factuur, mailt deze naar de site en een boekhouder daar zorgt voor de verdere verwerking. Als ondernemer kan je vervolgens zelf je actuele financiële situatie inzien.

Mail het door lijkt overigens nog niet te kunnen kiezen voor een naam. Ondanks het webadres, noemt het zichzelf consequent Door. Tijdens het lezen van informatie op de website is dat soms knap verwarrend.

1,50 euro per boeking
Voor de dienstverlener betekent dit meer handwerk. Wellicht is dat de reden waarom we bij Mail het door een vast bedrag per maand betalen van 62,50 euro, plus een maandelijkse vergoeding van 12,5 cent per boeking in een jaar (dus 1,50 per boeking!). Als we 24 facturen per jaar versturen en 120 kostenposten inboeken, kost de dienst dus 80,50 euro per maand.

Daarmee verliest Mail het door een belangrijk pluspunt van online dienstverlening: we zijn immers gewend om diensten tegen een vaste maandelijkse vergoeding af te nemen. Betalen per boeking voelt niet logisch aan.

Wachten op telefoontje
Als ondernemer kan je bij Mail het door zelf weinig doen. De website belooft een proefabonnement, waarna we verwachten dat we de dienst kunnen uitproberen zoals dat bij online diensten gebruikelijk is. Maar bij Mail het door moeten we eerst data zoals het KvK-nummer en BTW-nummer invullen en dan houdt het opeens op. We moeten wachten tot Mail het door contact met ons opneemt. We willen juist een proefabonnement omdat we dan zonder hijgende verkoper de dienst kunnen uitproberen, maar dat blijkt niet te kunnen.

Faillissement in 2012
De rechter in Almelo heeft Mail het door in april 2012 failliet verklaard. Het bedrijf heeft daarop in afgeslankte vorm een doorstart gemaakt.

Rekenvoorbeeld
Om aanbieders van full service online accountants goed te kunnen vergelijken gebruiken we een standaard rekenvoorbeeld. Daarbij gaan we uit van:
- een ondernemer met een eenmanszaak zonder personeel
- 3 uitgaande facturen per maand
- 15 binnenkomende facturen en bonnetjes per maand
- ondernemer verstuurt zelf de facturen, inboeken kosten uitbesteed
- uitbesteding aangifte inkomstenbelasting
Onze ijkpersoon betaalt bij Mail het door €89,50 p.m.
(Mail het door biedt geen mogelijkheid om de aangifte inkomstenbelasting te verzorgen)

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen