Home Jazzoo

Jazzoo

Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Jazzoo belooft ons een goedkoop, online boekhoudpakket voor ZZP-ers en het MKB. Hoewel alles op een basaal niveau nog wel functioneert, slaat dit pakket de plank elke keer net weer mis.

We beginnen onze test met het aanmaken van een factuur. Dat loopt meteen al mis, omdat we nog geen relaties (klanten) hebben aangemaakt. Een linkje om een nieuwe relatie aan te maken ontbreekt: daarvoor moeten we zelf de betreffende sectie op de website opzoeken en de half aangemaakte factuur weggooien. De mogelijkheid om contactgegevens te importeren bestaat niet, dus moeten we het adresboek zelf overtikken.

Uit het hoofd
We proberen een benzinebon in te boeken. We krijgen een met lege velden te zien, waarbij we zelf de grootboekrekening moeten verzinnen. Elk ander pakket laat hier een dropdown menu zien waar je zelf de correcte grootboekrekening selecteert, maar Jazzoo verwacht dat we deze uit ons hoofd kennen. Nadat we op opslaan klikken verschijnt een foutmelding: “u heeft geen datum ingevuld”. Dat hebben we wel, maar het systeem houdt koppig vol.

Bij Jazzoo krijgen we het gevoel dat met de beste bedoelingen maar zonder al te veel boekhoudkundige kennis een programma is gebouwd. Alles is wel aanwezig, maar vaak werkt het niet logisch of gewoon slecht.

Twitter is geen CRM
Naast boekhouding adverteert de site dat het tevens aan customer relationship management (CRM) doet. Voor Jazzoo bestaat CRM uit het tonen van een kaartje van het vestigingsadres en het tonen van de laatste Tweets van een klant. Opnieuw bekruipt ons een gevoel van goede bedoelingen die mijlenver af staan van wat een klant nodig heeft.

Geheimzinnig vestigingsadres
Om de betrouwbaarheid van een online boekhoudpakket te toetsen, kijken we altijd even naar het bedrijf achter de website. Bij Jazzoo zoeken we vergeefs naar een vestigingsadres. Ook voorwaarden of een privacystatement blijken te ontbreken. Het handelsregister van de kamer van koophandel kent ook al geen Yazzoo. Als we onze boekhouding toevertrouwen aan een website, willen we toch graag weten dat bij een respectabele onderneming gebeurt. In dit geval blijkt het te gaan om Maxiblue, een bedrijf dat websites bouwt en met twee vestigingen, elk in een woonwijk. Boekhouden blijkt toch nog een vak apart.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen