Home iMuis – Kubus

iMuis – Kubus

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
 • BTW-aangifte
 • Vanaf 17.50 per maand
 • Website
Bekijk alternatieven:
iMuis biedt een online versie van een traditioneel boekhoudprogramma. Voor gelauwerde boekhouders is dat ongetwijfeld gesneden koek, maar er is geen aandacht voor ondernemers.

Het eerste probleem met iMuis Online boekhouden dient zich al aan voordat we kunnen beginnen met testen: het pakket werkt uitsluitend met Internet Explorer. Dat was vijf jaar geleden wellicht geen probleem, maar inmiddels gebruikt meer dan de helft van Nederland een alternatieve browser zoals Chrome, Firefox of Safari. We vermoeden dat iMuis inmiddels verouderd is. Wellicht verklaart dat ook waarom de applicatie soms traag reageert, en ons op een moment zelfs uitlogt.

Kubus
iMuis is een product van Muis, een leverancier van bedrijfssoftware. Daarnaast verkoopt het accountancykantoor Kubus het pakket onder zijn eigen naam en via de website onlineboekhouden.nl.

Verificatie per SMS
iMuis laat zien dat ze beveiliging serieus nemen. Alleen al om een test-account aan te maken ontvangen we eerst een SMS met inloggegevens. Elke keer dat we vervolgens willen inloggen vereist het systeem dat we eerst een sessiecode invoeren die we per e-mail of SMS ontvangen. Daarmee wordt het een hacker erg lastig gemaakt om in te breken bij de boekhouding.

Een dag later gebruikt Muis het opgegeven mobiele nummer tevens voor een verkoopgesprek. We hadden het sympathiek gevonden als ze dat vooraf hadden gezegd en ons de mogelijkheid hadden gegeven om daarvoor te bedanken.

50 velden
Na het inloggen zien we een gedegen financieel overzicht. Het invoeren van een nieuw gekochte auto vereist een formulier met meer dan 50 velden. Het selecteren van de BTW-soort gaat met behulp van codes (cijfers). Als je deze niet uit het hoofd kent, kan je deze opzoeken in een tabel.

Boekhouders worden hier vast heel gelukkig van. Voor de ondernemers die dit pakket overwegen hopen we dat ze een goede boekhouder achter de hand hebben die ze helpt om alles correct in te richten.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

9 reacties op “iMuis – Kubus”

 1. Sonja:

  Op het moment dat BC failliet ging kregen we van de ene op de andere dag de optie om naar imuis over te stappen en deze gratis uit te proberen. Aangezien mijn boekhouder ook overging heb ik daar gebruik van gemaakt, maar tevoren wel besproken of we eventueel konden verhuizen indien het pakket niet beviel.
  Het pakket bevalt absoluut niet. Het is gebruiksonvriendelijk, van een balans hebben ze nog nooit gehoord, onoverzichtelijk, kortom een ramp voor een kleine zelfstandige.
  We willen dus overstappen naar een ander pakket. Nu blijkt echter dat ze mijn administraties gewoon gevangen houden. Export mogelijkheid is er wel, maar wordt mij niet geboden. Men vindt dat ik dan maar een kijkfunctie op het pakket moet aanhouden voor de komende jaren zodat ik blijf voldoen aan de voorwaarden van de belastingdienst.
  Helaas kan ik alleen concluderen dat ik ben opgelicht en ga nu juridische stappen proberen om mijn administratie veilig te kunnen stellen.

 2. Nijman:

  Wat een spijt heb ik dat ik begonnen met met Imuis online. Aan elkaar geknoopte en niet goed uitontwikkelde functionaliteit, geen documentatie, een helpdesk die de problemen niet echt oppakt, waardeloze communicatie. Kortom een grote bak ellende die mij veel te veel tijd kost. Mijn accountant werkt met Imuis, vandaar de keuze maar ik ben er echt absoluut niet blij mee.

 3. martin:

  al 25 jaar fan van MUIS boekhoudsoftware… service toppie
  in vergelijking met o.a. accountvieuw… veel efficienter werken

 4. Leonie:

  Pas op voordat je met deze oplichters in zee gaat, het is een waardeloos flutbedrijf. Het pakket heeft een gebruiksgemak van 0. De medewerkers die ik gesproken heb zijn ronduit vreselijk arrogant en totaal niet behulpzaam. Als je van het contract af wil, zorg dan dat je dit per aangetekende brief, en niet anders doet, een gewoon net briefje via de post wordt niet geaccepteerd. Om de juiste mensen te pakken te krijgen hang je uren aan de telefoon, op een simpele vraag krijg je een factuur.

  Resume, geldverspilling!

  • Leonie:

   Naar aanleiding van een prettig gesprek met Dhr van Lieshout is het geschil super opgelost door Imuis software, ik wens hun verder goede zaken!

 5. One:

  Imuis, een waardeloos, en zeer ouderwets programma. Medewerkers zijn een stelletje waardeloze, arrogante, nietzeggende oplichters, begin er nooit aan!

 6. peter:

  Bizar slecht pakket. ik was exact gewend en dat was al niet eenvoudig, maar Imuis doet daar met het vooroorlogse systeem nog een schepje bovenop.

  Alleen al het koppelen van een bankrekening is een 10 stappenplan. Een telefoontje naar de helpdesk geeft bijna standaard het antwoord dat daarvoor een consultant a 110 euro per uur voor ingeschakeld dient te worden.

  Volgend jaar gewoon weer terug naar Exact. Net iets duurder, maar zo veel beter.

 7. Piet de Jong:

  Ik deel de mening van Arno volledig. Ook wij voelen ons behoorlijk belazerd door Imuis.
  Bij aanschaf van het pakket beloven ze van alles. Echter als je het pakket eenmaal hebt aangeschaft laten ze je behoorlijk in de steek. Hun motto moet wel zijn:
  VEEL BELOVEN MAAR WEINIG DOEN.
  Ik raad iedereen aan: doe nooit zaken met IMUIS.

 8. Arno:

  Waanzinnig slecht pakket, tot bloedens toe ouderwets. De service van Muis zelf is zo mogelijk nog slechter als je bij ze weg wil.

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen