Home Factuursturen

Factuursturen

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Factuursturen is een erg handig hulpmiddel voor het verzenden en bijhouden van uitgaande facturen. Een eenvoudige factuur is binnen een minuut opgesteld en verzonden, daarna kan je het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Een facturatie dienst moet natuurlijk eenvoudig facturen maken. Bij Factuursturen kan dat bijna niet eenvoudiger. Het aanmaken van een nieuwe rekening is een kwestie van adres van de klant invullen, de geleverde producten of diensten met prijs toevoegen en je bent klaar. De dienst is logisch opgemaakt waardoor de factuur zeer snel is afgerond. Vervolgens kan je de factuur meteen per e-mail (als PDF attachment) verzenden, uitprinten of door Factuursturen een papieren factuur laten verzenden (kosten: 90 cent per factuur).

40 cent per factuur
Factuursturen kost 40 cent per verzonden factuur met een maximum van 10 euro per maand (bij maximaal 3 facturen per maand is de dienst gratis). Vanwege dat strippenkaart-model koop je vooraf tegoed – het is niet mogelijk om de kosten automatisch te betalen via bijvoorbeeld een machtiging of credit card. Dat laatste kan wellicht voor vervelende situaties zorgen wanneer bijvoorbeeld één medewerker de rekeningen verstuurt terwijl alleen de eigenaar het tegoed kan aanvullen.

Inkomende facturen
Factuursturen biedt tevens de mogelijkheid om ontvangen (inkoop) rekeningen te administreren, inclusief de factuur zelf (bijvoorbeeld als PDF of als afbeelding) en de betalingsstatus. We kunnen de factuur bovendien een categorie meegeven die is gekoppeld aan een grootboek. Daarmee bundelt het facturatieprogramma in feite alle informatie die de boekhouder nodig heeft om een goede boekhouding te maken. Het invoeren van een ontvangen factuur gaat iets minder eenvoudig dan bij het verzenden van facturen. De dienst rekent bijvoorbeeld de BTW niet uit, we kunnen niet aangeven of BTW wordt verlegd (wanneer een leverancier geen BTW in levering brengt) en we missen de mogelijkheid om een aantekening voor de boekhouder te maken.

Naast de standaard opties voor het opstellen van rekeningen bevat Factuursturen een hoop handige uitbreidingen. Veel ondernemers zullen deze nooit gebruiken, maar voor sommigen zullen het juist handige toevoegingen zijn:

 • bij het invoeren van een nieuw adres controleert het systeem op mogelijke fouten in het BTW-nummer, de postcode en het e-mail adres. Ook kan Factuursturen een bankrekening automatisch omzetten naar het IBAN-formaat dat vanaf 2014 zal worden gebruikt.
 • Je kunt standaard producten met vaste prijzen aanmaken. Op die manier gaat het opstellen van een nieuwe factuur nog sneller, terwijl eventuele korting eenvoudig wordt verwerkt.
 • Factuursturen ondersteunt automatische incasso. Bij een klant geef je aan de deze per incasso betaalt. Na het verzenden van de factuur maak je vervolgens een CLIEOP03 bestand aan dat je vervolgens bij internetbankieren importeert.
 • Je kunt klanten aanbieden om facturen per iDeal, Paypal of Sofort te betalen. Daar zijn wel kosten aan verbonden en we vragen ons überhaupt hoe vaak deze optie toegevoegde waarde biedt. Consumenten zullen meestal afrekenen bij het plaatsen van de bestelling, terwijl een zakelijk bestelling zelden via deze middelen zal worden afgerekend.
 • Je kunt recente bankmutaties importeren in Factuursturen. Op die manier ziet het systeem vanzelf wanneer een factuur is betaald. Het exporteren en weer importeren van de afschriften is echter handwerk. In de meeste gevallen zal het sneller werken wanneer je met de hand een factuur op ‘betaald’ zet.
 • Factuursturen kan automatisch een reservekopie van een verzonden factuur opslaan in Dropbox of Google Drive.
4.33/5 (1)

Beoordeel

4.33/5 (1)

Eén reactie op “Factuursturen”

 1. Freddie Leeman:

  Bedankt voor de review, ik heb wat kleine opmerkingen/toevoegingen:

  “Je kunt klanten aanbieden om facturen per iDeal, Paypal of Sofort te betalen. Daar zijn wel kosten aan verbonden en we vragen ons überhaupt hoe vaak deze optie toegevoegde waarde biedt.”

  Van alle verzonden facturen wordt 15% online voldaan. Het merendeel van deze facturen wordt ook ruim binnen het gestelde betalingstermijn voldaan en een ander groot voordeel is dat de betaling gelijk in de administratie wordt verwerkt.

  “Het invoeren van een ontvangen factuur gaat iets minder eenvoudig dan bij het verzenden van facturen.”

  Als u een PDF of hoge kwaliteit JPG upload zal het systeem in de meeste gevallen alles zelf kunnen detecteren. Zo worden totalen, btw, maar ook crediteurgegevens automatisch gedetecteerd.

  Tevens klopt de tekst “vanaf 1.20 per maand” niet want het gebruik van FactuurSturen.nl is helemaal gratis bij minder dan drie facturen per maand.

  Freddie Leeman
  FactuurSturen.nl

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen