Boekhoudreview.nl

Boekhoudpakketten voor ondernemers vergelijken

Factuur Admin

Oordeel
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Factuur admin helpt bij het versturen en ontvangen van facturen, maar voldoet niet voor het bijhouden van een volledige administratie.

De naam van Factuur admin suggereert dat het pakket uitsluitend facturen kan versturen, maar de tagline “online administratie software” brengt ons meteen in verwarring. Een administratie houdt immers ook inkomende facturen en cash uitgaven en stelt ons in staat om aangiftes voor de omzetbelasting (BTW) en inkomstenbelasting te doen. Ten minste, dat is de definitie die de Belastingdienst gebruikt voor een administratie.

Factuur admin is echter geen administratie-pakket in de betekenis van de belastingdienst. De dienst geeft geen overzicht waarmee je de BTW-aangifte kunt verzorgen en heeft ook geen balans of de mogelijkheid om investeringen af te schrijven.

Hulpje voor de boekhouder
Factuur admin ondersteunt een combinatie van zaken zoals het opstellen van facturen, het invoeren van ontvangen facturen en uitgaven en van een verzamelplaats voor openstaande orders. Dat is wellicht handig als vervanger voor een papieren administratie of een speadsheet. Maar een echt boekhoudpakket werkt vaak handiger. Bij Factuur admin moet de boekhouder later bovendien dubbel werk verrichten omdat hij alles nog in de formele boekhouding moet invoeren.

Met een prijs van 125 euro per jaar lijkt het pakket goedkoop, maar het levert nauwelijks voordelen op. Er bestaan voldoende administratie pakketten die hetzelfde probleem oplossen als Factuur admin, zonder dat de boekhouder later dubbel werk verricht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren om te beoordelen
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel