Home Ellen4biz

Ellen4biz

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Ellen4biz verzorgt je volledige administratie. Als ondernemer scan je uitsluitend je bonnen en facturen in. Ellen4biz geeft op basis daarvan adviezen, stelt de jaarrekening op en verzorgt de aangifte voor de omzet- en inkomstenbelasting.

Het concept van de ingescande bonnetjes doet sterk denken aan Yuki. Bij dat online boekhoudpakket stuur je scans van bonnen en facturen op, waarna het systeem deze zelfstandig herkent en indeelt. Ellen4biz is een initiatief van Accon AVM, een keten van accountancykantoren. Met Ellen4biz heeft de firma een online accountant gecreëerd waarvoor verschillende bestaande pakketten voor bijv. boekhouden en salarisadministratie aan elkaar zijn geknoopt. Voor boekhouden is dat dus Yuki. Opvallend genoeg biedt Yuki met de “jaarservice” een dienst die sterk lijkt op Ellen4biz.

Vergelijking
Yuki en Ellen4biz hebben hun pakketten en prijzen anders ingericht, waardoor een prijsvergelijking sterk afhangt van jouw persoonlijke situatie. Over het algemeen is Ellen4biz goedkoper, en biedt starters bovendien de mogelijkheid om telefonisch advies te krijgen.

Het goedkoopste abonnement van Ellen4biz kost 50 euro per maand. Dat is gericht op ZZP-ers die zelf de aangifte inkomstenbelasting verzorgen en geen telefonische ondersteuning nodig hebben.

Om een zuivere vergelijking te kunnen maken met de Yuki jaarservice kijken we ook even naar het pakket “ZZP-premium” van Ellen4biz. Hiervoor betaal je 67,00 euro per maand inclusief een ‘jaarrapport’, omzetbelastig en aangifte voor inkomstenbelasting. De ondersteuning is beperkt tot hulp bij het opstarten en een bespreking van het jaarrapport van maximaal 1 uur. Het abonnement op Yuki zit bij de prijs inbegrepen. Hetzelfde pakket kost bij Yuki het eerste jaar minimaal 91,33 euro per maand en het tweede jaar 83 euro per jaar.

Pushen naar moederbedrijf
Hoewel Ellen4biz ook de salarisadministratie kan verzorgen, geeft het daarvoor geen prijzen weer. Het lijkt erop dat MKB-ers subtiel richting het moederbedrijf worden gepusht, zodat Accon AVM ze daar uurtje-factuurtje adviesdiensten kan verkopen. Yuki doet daar minder moeilijk over, en houdt vast aan zijn tariefstructuur waarbij je betaald op basis van het aantal verkoopfacturen, inkoopfacturen en werknemers.

Rekenvoorbeeld
Om aanbieders van full service online accountants goed te kunnen vergelijken gebruiken we een standaard rekenvoorbeeld. Daarbij gaan we uit van:
- een ondernemer met een eenmanszaak zonder personeel
- 3 uitgaande facturen per maand
- 15 binnenkomende facturen en bonnetjes per maand
- ondernemer verstuurt zelf de facturen, inboeken kosten uitbesteed
- uitbesteding aangifte inkomstenbelasting
Onze ijkpersoon betaalt bij Ellen4biz €67,00 p.m. Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen