Home Earny

Earny

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Earny is een prima dienst om online mee te factureren, maar het gebruiksgemak kan beter.

Wanneer we de eerste keer Earny gebruiken, leiden handige helpteksten ons door het systeem. Op die manier uploaden we een logo voor op de factuur en maken een eerste relatie aan, om vervolgens een factuur aan te maken. Zo hebben we binnen enkele minuten de eerste rekening aangemaakt. Maar daarbij hebben we vooral geleerd om met Earny te werken terwijl een goed programma zich juist naar ons zou moeten schikken.

Bij het aanmaken van een factuur voor een nieuwe klant moeten we van Earny eerst de nieuwe factuur weer achterlaten om in een ander menu de klantgegevens in te voeren. Pas daarna kunnen we de factuur aanmaken. Hoe eenvoudig was het geweest als we direct vanuit de factuur de nieuwe klant konden aanmaken? Hetzelfde gebeurt bij het registreren dat een factuur is betaald: dat is niet direct mogelijk vanuit het overzicht van facturen, maar kan alleen als we de bewuste factuur eerst openen. Dergelijke puntjes zijn natuurlijk details, maar dergelijke details zorgen ervoor dat een online facturatie dienst intuïtief aanvoelt en prettig werkt.

Earny heeft verschillende abonnnementen, afhankelijk van het aantal facturen dat je per maand verstuurt. Tot 50 facturen kost de dienst 9 euro per maand, tot 250 facturen kost hij 19 euro per maand en daarboven betaal je maandelijks 34 euro. We zijn geen fan van een dergelijke tariefstructuur omdat hij (opnieuw) aangeeft dat Earny meer vanuit zijn eigen (omzet)behoefte denkt dan vanuit de behoefte van de klant.

Earny kan naast uitgaande facturen ook inkomende facturen bijhouden. Ook daar constateren we weer dat alle basis functionaliteiten aanwezig zijn, maar ook niet meer dan dat. Earny rekent bijvoorbeeld de btw niet voor ons uit, en het uploaden van de factuur zelf is pas mogelijk nadat we de factuur tenminste één keer hebben opgeslagen. Dat laatste heeft waarschijnlijk een technische oorzaak, maar vereist weer een extra handeling van de gebruiker.

Wie de tekortkoming van Earny voor lief neemt, heeft er een prima pakket aan om facturen te versturen en inkomende facturen te verzamelen voor de boekhouder. In vergelijking tot alternatieve aanbieders laat het pakket in onze optiek echter een aantal steken vallen.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen