Home Davilex Online

Davilex Online

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
  • BTW-aangifte
  • Vanaf 17.95 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:
Dat Davilex uit Houten de nestor is onder de Nederlandse ontwikkelaars van kantoorsoftware blijkt uit de strakke, zeer zakelijke opmaak van Davilex Online Boekhouden, met een interface die iets wegheeft van oudere versies van Microsoft Office. Direct na inloggen krijg je een grafiekje met het bedrijfsresultaat voor je neus, vergeleken met een jaar eerder. Een klik verder en je weet direct hoe je ervoor staat qua liquide middelen, omzet en de openstaande posten. De informatievoorziening is uitgebreid, maar op trainingswieltjes hoef je bij dit pakket niet te rekenen.

Zo laat Davilex het toe om een uitgave van 100 euro als ‘kleine investering’ in de boeken te zetten. Bij menig ander pakket krijg je dan een waarschuwing dat de aftrekregels voor kleine investeringen niet van toepassing zijn op bedragen lager dan 400 euro. Davilex Online Boekhouden geeft dit soort waarschuwingen niet. Dat is heel fijn als je gepokt en gemazeld bent in de boekhoudwereld (‘jaahaaa, dat weet ik, ik doe het om een andere reden!’), maar er is niets dat je voor fouten behoedt.

Een ander punt waar tegenaan kan worden gelopen zijn de eindeloze lijsten van inkoopdagboeken en grootboekrekeningen. Ja, je kunt filteren op hoofdverdichtingen, verdichtingen en type rekeningen en er is een zoekfunctie. Maar die laatste is eigenlijk onbruikbaar als je niet helemaal bekend bent met de terminologie. Sterker nog: wie op ‘afschrijving’ zoekt, vindt alleen ‘overige afschrijvingskosten’. Hoe dat kan? Omdat het woord ‘afschrijvingen’ in de overige beschrijvingen is afgekort als ‘afschr.’ Ook een terminologielijst ontbreekt, evenals een lijst met vaak gestelde vragen.

Wie hier minder bekend is met de (soms zwarte) magie van het boekhouden doet op zijn minst iemand met kennis van zaken mee te laten kijken. Dat is jammer als je eigenlijk je boekhouding zelf wilt doen. Davilex Online Boekhouden maakt dat meekijken door je boekhouder wel heel eenvoudig. Gescande documenten kun je bewaren in een zogenaamde ‘schoenendoos’ zodat je boekhouder deze te allen tijde kan inzien. Er is ook een communicatiemodule waarmee je heel eenvoudig conversaties en verzoeken beheren met bijvoorbeeld je boekhouder of een andere medewerker.

Vergis je niet: Davilex Online Boekhouden is helemaal geen slecht pakket. Het doel is om een uitgebreide omgeving te bieden waarin mkb-bedrijven een redelijk op hun eigen situatie toegespitste boekhouding kunnen bijhouden. Daarin slaagt het. Het pakket waarschuwt je wanneer je bijvoorbeeld BTW-aangifte moet doen en biedt de mogelijkheid om dit digitaal of handmatig te doen. Je kunt offertes aan laten maken, op basis daarvan automatisch laten factureren en ook aanmaningen versturen. Je kunt rapportages aanvragen die je inzicht geven welke producten en diensten het meeste opbrengen, en welke je beter kunt uitfaseren.

Over de service kunnen we kort zijn: die is goed, met redelijk ruime openingstijden van de telefonische helpdesk. Niet alleen tijdens de standaardtijden kan worden gebeld, maar op woensdag tot 21:00 uur en op zaterdag tussen 11:00 en 14:00. Welke ondernemer heeft nou niet eens dat hij of zij na een drukke week op zaterdag ‘even’ de administratie op orde maakt, om vervolgens tegen iets aan te lopen? Wij belden op een zaterdag rond 12:00 uur en werden zonder wachtrij direct geholpen. Maar ook het ticketsysteem, waarbij je via de boekhoudomgeving een verzoek indient, werkt naar behoren: op een eenvoudige vraag die we zondagavond indienden, kregen we op maandagmiddag antwoord. Als je er echt niet uitkomt, is het mogelijk om helpdeskmedewerkers mee te laten kijken in jouw omgeving.

Het basispakket kost €17,95 p/m, en je betaalt €7,95 extra voor iedere extra gebruiker. Wel is er een regeling om je accountant gratis toegang te verschaffen. Voor de facturatiemodule komt hier €7,95 bovenop. De schoenendoos (standaard 100 MB) kost € 1,- per maand voor iedere extra 100 MB die je nodig hebt. Alles bij elkaar opgeteld is Davilex Online Boekhouden dus een goed mkb-product. Maar ZZP’ers en zeer kleine bedrijven hebben eenvoudigere en goedkopere opties die beter zijn toegesneden op hun behoeften.

3.67/5 (1)

Beoordeel

3.67/5 (1)

Eén reactie op “Davilex Online”

  1. Administratie:

    Erg fijn programma om te gebruiken, Ik vind het eenvoudig in gebruik en mijn boekhouder kan desgewenst ook mee kijken. Ik ben er zeer tevreden mee en kan het iedereen aanraden.

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen