Home Boekhouden in Excel

Boekhouden in Excel

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
 • Eenmanszaak
 • BTW-aangifte
 • 77.00 eenmalig
 • Website
Bekijk alternatieven:
Je kunt als ondernemer natuurlijk zelf de boekhouding bijhouden in een Excel bestand dat je zelf maakt. Dat is vooral handig als je al bekend bent met het spreadsheet programma.

Veel ondernemers vragen zich af: Moet ik een duur boekhoudpakket aanschaffen, of volstaat een lijstje in Excel? De belastingdienst eist slechts dat je een administratie bijhoudt, maar schrijft niet voor waarmee je dat doet. Excel kan daarom aantrekkelijke zijn voor ondernemers met een relatief eenvoudige boekhouding.

Als je de boekhouding zelf opzet in Excel, hoe weet je of je administratie logisch is ingedeeld zodat je later eenvoudig de BTW en belastingaangifte kunt invullen en opsturen? Boekhouden in Excel overbrugt die kloof. Als ondernemer koop je eenmalig een standaard Excel template waarbij allerlei zaken al goed zijn ingedeeld. Je opent het bestand, voert je kosten en opbrengsten in en de rest is kinderspel.

Facturen versturen
Het pakket gaat verder dan alleen het boeken van kosten en opbrengsten, je kunt er zelfs facturen mee opmaken, een kilometerregistratie bijhouden of het uren op projecten boeken. De spreadsheet houdt zelfs de voorraad bij, al zijn automatische koppelingen met bijvoorbeeld kassasystemen of webwinkelsoftware niet mogelijk, waardoor dat allemaal handwerk blijft.

Je kunt Boekhouden in Excel het beste vergelijken met een standaard beperkt boekhoudpakket in een vertrouwd Excel jasje. Zeker als je er een eenvoudige boekhouding op nahoudt, kan Excel een uitstekende oplossing bieden. Maar net als bij een standaard boekhoudpakket zal je zelf de belastingregels moeten kennen en moet je zelf onthouden om bijvoorbeeld afschrijvingen te boeken. De makers van Boekhouden in Excel adviseren dan ook om minimaal eenmaal per jaar een boekhouder te raadplegen. Wil je de boekhouding helemaal zonder boekhouder doen, dan kan je beter uitwijken naar een ander pakket (zie daarvoor het overzicht: boekhouden zonder boekhouder).

Vier versies
Boekhouden in Excel kent vier verschillende versies: de standaard editie bevat alle functionaliteiten voor een beperkte boekhouding en kost 77 euro. De duurdere uitvoeringen bevatten extra rekentools (bijvoorbeeld om uit te rekenen of je de auto zakelijk of privé moet rijden) en ondersteuning (zo biedt de VIP editie toegang tot een online helpdesk en live training).

Let op bij het aanvragen van een gratis demoversie: deze wordt per mail als .zip bestand toegezonden. In ons geval dacht onze email provider dat het hier om spam ging waardoor de demo onze inbox aanvankelijk nooit bereikte. Als de demo niet snel arriveert, kijk even in je spamfolder.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Eén reactie op “Boekhouden in Excel”

 1. Peter:

  Snelle en goede ondersteuning.
  Na aanschaf wordt ik goed geholpen en ik krijg ook handige tips.
  Ik ben absoluut tevereden!

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen