Home Beace

Beace

Eigenschappen pakket:
  • BTW-aangifte
  • Vanaf 59.00 per maand
  • Website
Bekijk alternatieven:
Beace valt als full service online accountant op door zijn relatief lage prijzen, maar is verder weinig onderscheidend.

Beace lijkt op het eerste gezicht een 13-in-een-dozijn online full service pakket. De dienst is opgezet door een ondernemer die zijn wortels in de online gaming heeft, en dat is lijken we terug te zien in het ontwerp: de site oogt weliswaar fris, maar krijgt daarmee soms meer aandacht dan het gebruiksgemak: soms zijn de kleine witte letters op de lichte achtergrond zeer slecht leesbaar. Als we deze kleine zonde over het hoofd zien, blijkt Beace de ambitie waar te maken om een echte online boekhouder te zijn.

Het eigenlijke concept van Beace lijkt sterk op dat van andere full service accountants: de ondernemer scant zijn facturen, bonnetjes en bankafschriften, upload ze naar de servers van Beace waar deze automatisch worden verwerkt. De ondernemer heeft vervolgens via de website altijd een actueel overzicht van zijn financiën. Bankrekeningen van ABN Amro of de Rabobank kunnen direct aan het systeem gekoppeld worden. Afhankelijk van het abonnement verzorgt Beace tevens de belastingaangiftes, salarisbetalingen en jaarrekening. Advies zit beperkt bij het abonnement inbegrepen en kan verder worden bijgekocht.

Prijs
Beace onderscheidt zich eigenlijk alleen met zijn prijs: voor ons standaard rekenvoorbeeld (zie hieronder) rekent Beace slechts 59 euro per maand. Daarmee is het een van de goedkoopste aanbieders in ons overzicht van full service online accountants. De kosten voor een adviesgesprek (via Skype) hangen af van het onderwerp: een gesprek over de administratie kost 35 euro voor een half uur, een fiscaal jurist kost 79,50 euro per half uur.

In een interview met Accountancy Nieuws omschrijft mede-oprichter Seth van der Meer de diensten van Beace en administratie in het algemeen als een ‘commodity’, een product dat (net als wasmiddel) in feite niet onderscheidend is. “We leveren een commodity die je op iedere hoek van de straat kunt kopen, maar we leveren hem wel op een andere manier. Concurrerender, tegen lagere prijzen en ook leuker.” De prijs vormt bij Beace bewust het belangrijkste onderscheid. Daarbij zien we ook risico’s: wanneer bereikt Beace een punt waarbij die kostenbesparingen de servcie en flexibiliteit ondermijnen?

Korting via credits
Hoe beter en hoe eerder klanten de bonnetjes aanleveren, hoe minder werk Beace daaraan heeft. Beace beloont daarom klanten die alles op tijd en correct aanleveren met speciale credits. Deze credits kan je inruilen voor korting of extra diensten. Je kunt ook credits verdienen met het liken van de Beace Facebook pagina, het versturen van reclame-tweets of het aandragen van nieuwe klanten. Afhankelijk van het abonnement levert dat tot 150 euro aan credits op.

Beace heeft een gratis abonnement waarbij je maximaal 24 banktransacties en 24 facturen en bonnetjes per jaar kunt verwerken. Dit abonnement lijkt daarom vooral dienst te doen als proefabonnement en hebben we voor de vergelijking daarom buiten beschouwing gelaten.

Rekenvoorbeeld
Om aanbieders van full service online accountants goed te kunnen vergelijken gebruiken we een standaard rekenvoorbeeld. Daarbij gaan we uit van:
- een ondernemer met een eenmanszaak zonder personeel
- 3 uitgaande facturen per maand
- 15 binnenkomende facturen en bonnetjes per maand
- ondernemer verstuurt zelf de facturen, inboeken kosten uitbesteed
- uitbesteding aangifte inkomstenbelasting
Onze ijkpersoon betaalt bij beace €59.00 p.m. Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Eén reactie op “Beace”

  1. Esther Groot:

    Kwalitatief goede partij. Kennis van zaken.

Geef een antwoord

Klik op de sterren om te beoordelen