Home Audiss

Audiss

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
 • Eenmanszaak
 • BTW-aangifte
 • 48.50 per maand
 • Website
Bekijk alternatieven:
Met zijn programma “Dag dure accountant” kiest Audisss voor een simpele oplossing voor full service online boekhouden. Met zeer lage kosten als gevolg.

Audiss brengt het relatief nieuwe fenomeen van de full service online accountant terug tot zijn essentie. Ook bij Audiss voert de ondernemer voert zelf de kosten en inkomsten in. Een ervaren accountant kijkt over zijn schouders mee of alles goed gaat en verzort de aangifte inkomstenbelasting.

Veel concurrerende online accountants hebben hiervoor een online platform ontwikkeld dat facturen automatisch herkent en inboekt en dat er super gebruikersvriendelijk uitziet. Bij Audiss gebruikt de ondernemer een speciaal Excel document (Audiss Easy) om zijn kosten in inkomsten te verzamelen, en om de BTW-aangifte te verzorgen. Dat mailt de ondernemer periodiek naar het accountantskantoor waar het wordt gecontroleerd en de aangifte inkomstenbelasting wordt verzorgd.

We moeten in het begin even wennen aan Audiss Easy, en dan vooral aan de terminologie. Maar na een paar boekingen is dat gesneden koek. Met drie vensters hebben we overzicht over de actuele financieele situatie, voeren we nieuwe boekingen en krijgen een overzicht waarmee we de BTW-aangifte kunnen invoeren.

Audiss Easy biedt minder gebruiksgemak dan een gemiddeld online boekhoudpakket of de speciale websites die andere full service accountants hebben laten bouwen. Het pakket richt zich ook vooral op ZZP-ers en is daarmee minder geschikt voor ondernemers met personeel. De simpele opzet van Audiss zorgt ervoor dat de kosten zeer laag blijven: Het programma “Dag-dure-accountant” kost slechts 41,50 euro per maand, inclusief aangifte inkomstenbelasting, training en helpdesk.

Audiss Easy zelf is overigens ook gratis beschikbaar, maar we advsieren om dit programma alleen te gebruiken in samenwerking met een accountant.

Rekenvoorbeeld
Om aanbieders van full service online accountants goed te kunnen vergelijken gebruiken we een standaard rekenvoorbeeld. Daarbij gaan we uit van:
- een ondernemer met een eenmanszaak zonder personeel
- 3 uitgaande facturen per maand
- 15 binnenkomende facturen en bonnetjes per maand
- ondernemer verstuurt zelf de facturen, inboeken kosten uitbesteed
- uitbesteding aangifte inkomstenbelasting
Onze ijkpersoon betaalt bij audissexcel €41,50 Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Eén reactie op “Audiss”

 1. Harry Veen:

  Beste Moderator,

  Mijn eerste reactie was gebaseerd op een eerdere review en is nu niet meer logisch. Wellicht verstandig om deze weg te halen.
  Daarnaast nog 2 opmerkingen.
  1. We bieden (nog) geen online oplossing
  2. We bieden naast de aangifte ook de jaarrekening.

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen