Home Asperion

Asperion

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Op enkele schoonheidsfoutjes na, heeft Asperion een pakket voor online boekhouden gemaakt zoals het eruit hoort te zien. Het pakket voor middelgrote bedrijven heeft een frisse opmaak, is overzichtelijk en behulpzaam.

Asperion richt zich op organisaties in het MKB. Voor een eigenaar van een eenmanszaak is het pakket te uitgebreid en complex. Ook de prijzen tonen een focus op het hogere segment: online boekhouden kost 37,50 euro per maand. Voor 25 euro extra krijgen we er een urenregistratie bij, en voorraadbeheer en andere toepassingen voor de handel kosten 75 euro per maand.

Installatie wizard
De eerste keer dat we bij Asperion inloggen waarschuwt een opvallende tekst dat we de installatie wizard nog doorlopen. We klikken op de waarschuwing en vullen eenvoudig de gewenste informatie in zoals KvK-nummer en bankrekening. Vervolgens verdwijnt de waarschuwing op de startpagina.

Waarschuwingen
Bij het aanmaken van een nieuwe factuur waarschuwt het systeem wanneer we een fout dreigen te maken, zonder dat we verplicht zijn om overbodige velden in te voeren.

De waarschuwingen zijn handig en vriendelijk. Het is echter minder handig dat geen losse bonnetjes kunnen invoeren (bijvoorbeeld voor de benzine) zonder die aan een leverancier te koppelen. Bij een pakket voor eenmanszaken vinden we dat en doodszonde, maar voor het hogere segment is dat een logische keuze. We zien echter geen nut van de verplichting om een factuurnummer in te voeren, simpelweg omdat die bij kasaankopen vaak ontbreekt. De selectie van de correcte grootboekrekening gaat vlotjes omdat een zoekveld helpt om deze snel te vinden.

Schoonheidsfoutjes
Tijdens het gebruik stuiten we ook op een aantal schoonheidsfoutjes, maar dat zijn vooral kleine irritaties en geen showstoppers. We willen bijvoorbeeld de gegevens van ons bedrijf wijzigen. Asperion toont daarvoor een scherm met velden waardoor het lijkt dat we de gegevens daar al kunnen aanpassen. Daarvoor moeten we echter eerst op een knop drukken.

En bij het aanmaken van een factuur moeten we deze eerst definitief maken. Maar daarvoor moeten bovendien eerst een vinkje plaatsen voor de betreffende factuur, zelfs als er maar een factuur in het menu staat. Een knop op elke regel hadden we dan logischer gevonden.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel

Nog geen beoordelingen

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen