Home Acumulus

Acumulus

Eindbeoordeling
Prijs
Gebruikers ervaring
Service
Bezoek website leverancier
Eigenschappen pakket:
 • Eenmanszaak
 • BTW-aangifte
 • 9.95 per maand
 • Website
Bekijk alternatieven:
Acumulus, een product van Siel Consultancy, weet de balans te vinden tussen het geven van controle en het bij de hand nemen van de gebruiker. Bovendien zijn de makers zich bewust van de behoefte om zo af en toe een ingewikkelde vraag voor te leggen bij een expert. Sinds onze eerdere review is het de aanbieders van Acumulus gelukt om enkele verbeteringen door te voeren, terwijl het pakket bij ons al op nummer 1 stond.

Op het eerste gezicht kan het pakket nog steeds intimiderend overkomen met zijn weliswaar opgefriste maar nog steeds sobere en qua stijl zelfs gedateerde uiterlijk. Maar achter de Spartaanse interface zit een pakket dat rekening houdt met zijn gebruikers. Probeer je een uitgave van 400 euro aan te merken als investering? Het wordt bijvoorbeeld meteen gemeld dat de belastingdienst uitgaven onder de 450 euro niet als investering ziet en dat je dus ook niet hoeft af te schrijven. Het is dus moeilijk om in de fout te gaan.

Siel heeft goed door dat de bedrijfsvoering voor ZZP’ers ingewikkeld wordt gemaakt door de vervlechting van zakelijk en privé. Het inboeken van een privédeel (bijvoorbeeld een laptop die ook thuis wordt gebruikt) is een kwestie van percentages invullen. Sinds kort heeft Acumulus ook een mobiele versie, voor ‘onderweg’. Helaas kregen wij deze op ons apparaat (een Samsung Galaxy SII met de standaardbrowser) niet goed aan de praat, en een snelle blik op het forum laat zien dat men nog hevig kampt met (technische) kinderziektes.

Voor wie snel iets wil naslaan heeft Acumulus een vraagbaak, al wordt deze wel stapsgewijs omgezet naar een wiki-platform. Dat is maar goed ook, omdat de huidige vraagbaak (een soort index) beperkt is in zijn mogelijkheden en bijvoorbeeld geen kruisreferenties biedt. Wel komen de belangrijkste thema’s (van BTW tot transport en representatiekosten) aan bod, en kun je vrij snel net dat ene regeltje opzoeken rond zakelijke etentjes, wat de regels zijn rond afschrijvingen en hoe het zit met zakelijke kilometers.

Koppelingen

Een van de grootste pluspunten is de service. Het is bij Acumulus niet alleen mogelijk vragen neer te leggen bij de beheerders of op het forum, indien nodig wordt de vraag doorgestuurd naar een door de uitgever betaalde boekhouder. Daar zitten wel limieten aan: het is de helpdesk van Acumulus die bepaalt of jouw vraag wordt doorgestuurd, en voor de beantwoording per vraag staat hooguit een half uur.

Om te testen hoe snel en adequaat er wordt gereageerd, hebben wij een vraag bij Acumulus neergelegd rond het boeken van een huurauto voor twee maanden. Met de responsiviteit zit het goed. Het antwoord van de helpdesk (de huurprijs boeken als zakelijke uitgave, de kilometervergoeding inboeken, de BTW krijg je niet terug omdat het geen zakelijke auto is) kwam binnen 8 minuten in onze mailbox, en ook op onze vervolgvraag werd snel gereageerd. We juichen deze functie zeker toe. Verwacht geen uitgebreid advies op maat, maar eenduidig en to the point antwoord.

Gezien de prijs zou meer dan dat ook teveel van het goede zijn, want Acumulus biedt nog steeds de beste prijs/kwaliteit-verhouding in de markt. Voor €9,95 p/m krijg je met Acumulus dus echt waar voor je geld. Het pakket doet niet álles (loonadministratie ontbreekt bijvoorbeeld), maar doet precies dat wat eenmanszaken en kleine bedrijven nodig hebben.

4/5 (5)

Beoordeel

4/5 (5)

85 reacties op “Acumulus”

 1. Yasmijn:

  De service van Acumulus is 5 sterren plus!

 2. Erik:

  Ik heb een woonwinkel, geen personeel, gewoon afrekenen per pin, contant en bankoverschrijvingen.
  Ik wil graag facturen met mijn iphone maken. is dat hier ook mogelijk, of moet ik daarna opnieuw de factuur invoeren in het systeem?
  groet, erik

  • Bert-Jan Wiegeraad:

   Je kunt met de mobiele versie een factuur maken. Ik vind het zelf echter wel gepriegel op een iPhone.

  • Bert-Jan Wiegeraad:

   Je kunt een factuur op je iPhone maken maar persoonlijk vind ik dat niet handig.

 3. Bert-Jan Wiegeraad:

  Acumulus kan mutaties inlezen van alle Nederlandse banken. Het dient echter wel te gaan om een zakelijke rekening.

  • Herman Aartsen:

   Zakelijke rekening is niet nodig hoor. Mutaties inlezen via het CSV formaat vanuit een ING prive rekening gaat perfect.

 4. Edwin Reij:

  Ik boek nu al mijn bankmutaties handmatig in, maar dat vind ik veel werk. Ik heb een betaalrekening (ben geen zakelijke klant) bij ABN die ik als ZZP’er gebruik en daarnaast een andere betaalrekening die ik privé gebruik. Kan ik de bankafschriften van mijn ‘ZZP-betaalrekening’ gemakkelijk met Acumulus importeren zodat ik mijzelf werk kan besparen?

 5. Bert-Jan Wiegeraad:

  Acumulus heeft ook winkels als klant. De omzet wordt inderdaad per week of dag geboekt met een uitgaande factuur aan een fictieve klant, bijvoorbeeld “Diverse klanten”. Je moet een factuur maken voor de pininkomsten en een factuur voor de contante inkomsten.

 6. Wouter:

  Ik heb sinds een kleine 2 jaar een winkeltje (verkoop en reparatie) en verricht daarnaast diensten (facturen). Ten aanzien van die diensten zie ik dat Acumulus alle benodigde functionaliteit biedt, maar is het ook geschikt voor mijn winkeltje. Ik denk dan aan het eenvoudig kunnen boeken van de week/dagomzet per omzetgroep en betaalwijze (contant en pin)?
  Wordt Acumulus door andere winkel-klanten gebruikt?

 7. Bert-Jan Wiegeraad:

  -Bijhouden van (privé en zakelijke) kilometerregistratie
  Acumulus heeft een speciaal scherm voor het invoeren van de zakelijk gereden kilometers met de privé-auto. Privé gereden kilometers kunnen niet worden bijgehouden.

  -Bijhouden van gewerkte uren (ook per factuur) ten behoeve van de (interne) uren declaratie
  Je kunt bij een relatie dossiers aanmaken en vanuit de dossiers facturen maken:
  https://wiki.acumulus.nl/index.php?page=dossiers-urenregistratie

  -Bijhouden van gewerkte uren in de urendeclaratiemodule
  Idem

  -Mogelijkheid tot nacalculatie met integratie van inkomsten, uitgaven, KM’s en uren
  Wat versta je precies onder nacalculatie?

  -Vorm van een project adminstratie?
  Acumulus kent geen projectadministratie.

 8. hans koper:

  Heeft Acumulus de volgende functionaliteiten:
  -Bijhouden van (privé en zakelijke) kilometerregistratie
  -Bijhouden van gewerkte uren (ook per factuur) ten behoeve van de (interne) uren declaratie
  -Bijhouden van gewerkte uren in de urendeclaratiemodule
  -Mogelijkheid tot nacalculatie met integratie van inkomsten, uitgaven, KM’s en uren
  -Vorm van een project adminstratie?

 9. Grietje Rademakers:

  Hallo Vincent,
  Acumulus is zeker geschikt voor een stichting.
  Ik ben zelf ook penningmeester van een stichting en werk daarvoor ook met acumulus.
  Groetjes,
  Grietje

 10. Bert-Jan Wiegeraad:

  Je kunt bij elke herhalingsinstelling opgeven of
  – er niets moet gebeuren
  – er alleen een mailtje naar de gebruiker van Acumulus gestuurd moet worden
  – er een factuur moet worden aangemaakt
  – er een factuur moet worden aangemaakt en verzonden per email.

  Je stelt dat per herhaling in.

 11. Vincent:

  Is Acumulus ook geschikt voor een kleine non profit stichting?

 12. Bert-Jan Wiegeraad:

  Excuses voor de late reactie. Normaal krijg ik een mailtje als er iets gepost wordt.

  Je kunt in Acumulus facturen automatisch laten herhalen. Hierbij kun je aangeven tot wanneer en wat er moet gebeuren. Moet er alleen een factuur worden gemaakt of moet deze ook automatisch verstuurd worden naar de klant.

  Dit is een populaire functie in Acumulus.

  • Anja:

   Het ligt aan de klant of er automatisch een factuur moet worden verstuurd per mail of per post. Geeft jullie programma dan ook zelf aan dat er facturen moeten worden uitgedraaid?

 13. Anja:

  Binnenkort ga ik starten als budgetcoach. Ik ga 3 pakketten aanbieden aan mijn klanten. Er is een intaketarief en daarna een periode van 1 jaar begeleiding. Voor het intaketarief moet dus een factuur gemaakt worden en voor de 12 maanden die daarop volgen moet er ook maandelijks een factuur verstuurd worden. Kan ik dat met jullie boekhoudprogramma automatisch aanmaken of moet dit maandelijks opnieuw worden aangemaakt?

  • Kjb:

   Goedendag Anja,

   Ik vroeg me af of je nog gestart met je bedrijf als budgetcoach?
   Ik ga zelf ook binnenkort starten. Voor welk boekhoudpakket heb je uiteindelijk gekozen?

 14. Bert-Jan Wiegeraad:

  Hallo Els,
  Je kunt de inloggegevens door de browser (versleuteld) laten onthouden. Dan hoef je niets meer in te typen om in te loggen.

 15. Els:

  Een goed pakket en goede, persoonlijke service.
  Twee kleine minpuntjes:
  – Om in te loggen moet je telkens een niet te onthouden contractnummer invullen.
  – Het is erg onhandig dat het pakket geen komma’s accepteert in bedragen.

 16. Bert-Jan Wiegeraad:

  Hallo Heleen,
  Wij hebben relatief veel klanten die zelfstandig in de zorg werken. Alle zelfstandigen die aangesloten zijn bijj Zorgzuster Nederland gebruiken Acumulus.
  Je kunt je uren per klant bijhouden en vanuit het urenoverzicht facturen maken.
  Ik neem aan dat je zzp-ers gaat aantrekken om werk aan uit besteden. Deze zullen jou een factuur sturen voor hun diensten en die boek jij eenvoudig als een zakelijke uitgave.

 17. Heleen Oomen:

  Ik zet n mantelzorgbedrijf op: betaalde mantelzorgplus diensten waarvoor ik word ingehuurd. Maar als ik veel uren krijg wil ik die aan anderen uitbesteden. Ze vallen dan onder mijn paraplu. Een percentage per uur is voor mij en de rest voor hen. Ze betalen zelf btw en lasten. Zijn dus niet bij mij in dienst. Is dat met acumulus te behappen qua boekhouding of moet ik het anders aanpakken?

 18. Bert-Jan Wiegeraad:

  Je kunt onbeperkt sjablonen aanmaken voor offertes en facturen. De opmaakmogelijkheden zijn echter beperkt. De meeste klanten gebruiken een beeldvullende achtergrond. Indien gewenst, maken wij deze gratis voor de klant.
  Je kunt een offerte eenvoudig omzetten in een factuur zonder alles opnieuw in te hoeven voeren.

 19. arwin wijnschenk:

  Hi, overweeg om met jullie pakket te starten. Is het mogelijk om sjabloon offertes en facturen aan gemakken en deze voor bestaande en nieuwe klanten aan te maken? Kun je vanuit een gestuurde en goedgekeurd offerte eenvoudig en factuur maken in pdf en die vanuit het pakket mailen?

 20. Bert-Jan Wiegeraad:

  Hallo Brenda,

  Acumulus kent alleen incasso-bestanden in Clieop-03- en SEPA-formaat. Geen betaalbatches.

Geef een reactie

Klik op de sterren om te beoordelen