Home Zo krijg je op tijd je geld
Zo krijg je op tijd je geld

Eén op de acht bedrijven houdt zich niet aan de gestelde betalingstermijn op facturen. De meeste ondernemingen betalen bewust te laat.

Ruim éénderde van de laatbetalers wacht omdat zij zelf (bijvoorbeeld via de algemene voorwaarden) een afwijkende betalingstermijn hanteren. Dertig procent wil op die manier de eigen liquiditeit verbeteren en 25 procent van betaalt te laat omdat zij in financiele problemen verkeren. Dat blijkt uit een onderzoek van kredietmanagementorganisatie GGN.

Bedrijven die willen dat de rekeningen eerder worden betaald doen er goed aan om elektronisch te factureren, blijkt uit het onderzoek. Digitale facturen worden namelijk vaker op tijd betaald dan papieren facturen. Mogelijk komt dat doordat een papieren factuur eenvoudiger op een stapel belandt.

Als de betalingstermijn eenmaal is verstreken, helpt een telefoontje beter dan een schriftelijk aanmaning, zegt 41 procent van de ondervraagde bedrijven. Een brief legt de laatbetaler immers eenvoudig opzij terwijl het een stuk lastiger is om een persoonlijk gesprek te negeren.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel