Home Cyberverzekering: bescherm je onderneming tegen cybercriminaliteit

Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf altijd geoptimaliseerd is. Ook op het gebied van automatisering en digitalisering. Het grote voordeel van een perfecte optimalisatie is dat je direct bij al jouw data kan. Naast de vele voordelen loop je echter ook weer wat nieuwe risico’s. Zo kan je getroffen worden door een cyberaanval. Dit kan een flinke (financiële) impact hebben op jouw onderneming. Gelukkig kun je je tegen deze risico’s verzekeren met een cyberverzekering. Wat is een cyberverzekering? Wat zijn de voordelen ervan? En hoe kan je deze afsluiten?

Bij een cyberaanval denk je waarschijnlijk aan een aanval op een groot bedrijf of een overheidsinstelling. Dit komt, omdat deze aanvallen vaak in het nieuws komen. Toch worden kleinere bedrijven ook steeds vaker getroffen door cyberaanvallen. Een kleine onderneming is namelijk een makkelijke prooi voor hackers, omdat zzp’ers of kleine ondernemers vaak over een minder goed computerbeveiliging systeem beschikken. Voor cybercriminelen zijn vooral de persoonlijke data interessant. Een lijst met persoonsgegevens van klanten is honderden euro’s waard. Verder kunnen cybercriminelen ook bedrijfsgeheimen stelen. Met een cyberverzekering verzeker je jezelf tegen deze risico’s.

Wat is een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering bescherm je jouw onderneming tegen de financiële risico’s van een cyberaanval, zoals virussen, ransomware, systeem inbraken, hackers of een DDos-aanval. Zo’n cyberaanval kan jouw bedrijf volledig platleggen of zorgt ervoor dat jouw bedrijfsgegevens in verkeerde handen terechtkomen. De schade van een cyberaanval kan oplopen tot duizenden euro’s. Bovendien moet het systeem weer hersteld worden en loop je inkomsten mis. Een cyberverzekering vergoedt deze schadekosten helemaal of voor een flink deel.

Dekken overige verzekeringen deze risico’s niet?

Bedrijfsstilstand als gevolg van een hack, omdat bijvoorbeeld alle computerbestanden zijn versleuteld, is niet verzekerd op een reguliere bedrijfsschadeverzekering.

Wat zijn de voordelen van een cyberverzekering?

Wil je jouw bedrijf beschermen tegen schade door een cyberincident? Dan loont het om een cyberverzekering af te sluiten. Dit levert je tal van voordelen op:

  • Schadevergoeding: een cyberverzekering vergoedt de financiële schade die jouw onderneming heeft opgelopen door een cyberaanval.
  • Schadebeperking: de experts van een cyberverzekeraar helpen je ook als jouw onderneming wordt getroffen door een aanval. De verzekeraar helpt je bij de afhandeling van schadeclaims en brengt je in contact met professionals die je systeem herstellen.
  • Communicatie en PR-professionals: een cyberverzekering dekt ook de kosten voor de pr en communicatie. Er staan communicatie- en PR-professionals voor jou klaar die hulp bieden met de voorlichting als er naar buiten is gekomen dat hackers jouw klantgegevens hebben gelekt.
  • IT-specialisten: een professionele cyberverzekeraar biedt hulp van
    IT-specialisten. Dit zijn echte experts die jou advies geven over de beste beschermingsmaatregelen tegen cyberaanvallen.

Wat is verzekerd bij een cyberverzekering?

Met een cyberverzekering ben je onder meer verzekerd voor bedrijfsschade, de kosten van cyberdiefstal, digitale afpersing en telefoonhacking en de kosten om je programmatuur en de data te herstellen. En de verzekering biedt dekking wanneer je aansprakelijk wordt gesteld.

Voor wie is een cyberverzekering geschikt?

Eigenlijk is een cyberverzekering voor elk bedrijf geschikt en belangrijk. Ook als startende ondernemer of kleiner bedrijf kan je te maken krijgen met een datalek of een cyberaanval. Dit zijn situaties die ook van invloed zijn op derden, zoals je klanten of leveranciers. Om deze redenen eisen opdrachtgevers steeds vaker dat (online) ondernemers een goede cyberverzekering en een perfecte cyberbeveiliging hebben.

Waar kan je een cyberverzekering afsluiten?

Met de Cyberverzekering van Allianz bescherm je jouw onderneming tegen schade door een cyberaanval of een lek. Maar ook met een cyberverzekering voorkom je natuurlijk liever dat het zover komt. Dat bespaart je namelijk veel ellende. Met de juiste voorzorgsmaatregelen beperk je de risico’s op een cyberaanval. Met de Allianz Cyber Risicoscan ontdek je hoe je jouw onderneming beschermt tegen cyberrisico’s en kom je meer te weten over de Allianz Cyberverzekering. Je kan vervolgens een gesprek aangaan met een verzekeringsadviseur.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel