Home 3 tips om in 2016 geld te besparen
3 tips om in 2016 geld te besparen

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe kansen om meer geld over te houden voor bijvoorbeeld een vakantie, een nieuwe televisie of een investering binnen uw bedrijf. Aan de basis van het besparen van geld staat zowel voor een particulier, als ook voor een ondernemer, een goede boekhouding. Waar het vroeg heel normaal was om hiervoor naar een plaatselijke boekhouder te gaan, kunt u dit tegenwoordig ook heel eenvoudig zelf doen! Dit is direct een eerste tip om dit jaar meer geld over te houden, want u bespaart op de hoge kosten voor een boekhouder. Een boekhouder is vaak erg duur en u bent van een andere partij afhankelijk om uw boekhouding op orde te houden.

Dit kan makkelijker! Kijk eens op onze hoofdpagina, waar u een uitgebreid overzicht vindt van de boekhoudprogramma’s voor ondernemers en particulieren. Wist u bijvoorbeeld dat het best geteste boekhoudpakket nog geen tien euro per maand kost? Hier kan het inschakelen van een boekhouder niet tegen op. Daarbij zijn deze boekhoudprogramma’s tegenwoordig dermate eenvoudig opgebouwd, dat het voor iedereen mogelijk is geworden om zelf de boekhouding bij te houden. Daarbij is er in de meeste gevallen een online helpdesk achter de hand, waar u uw vragen over het bijhouden van de boekhouding kunt stellen.

Tip 1: verlaag de maandelijkse vaste kosten

Wanneer u zelf een boekhouding bijhoudt, weet u precies hoeveel u maandelijks uitgeeft aan de verschillende kostenposten. Door deze kostenposten goed te analyseren is het in veel gevallen mogelijk om te besparen. Denk bijvoorbeeld aan de telefoonkosten voor uw onderneming, waarvan zeker sprake is als uw werknemers ieder een eigen telefoon hebben. Wanneer de telefoons niet of nauwelijks gebruikt worden kan het aantrekkelijk zijn om over te stappen op een prepaid simkaart, in plaats van de dure abonnementen. Of verlaag het aantal mobiele telefoons binnen uw onderneming bijvoorbeeld!

Tip 2: bespaar op de energiekosten voor uw onderneming

Als bedrijf bent u jaarlijks veel geld kwijt aan de energie voor uw machines, het draaiende houden van computers en bijvoorbeeld voor de verlichting. Ook op deze kostenpost is vaak te besparen, als u hier online een berekening van laat maken. Op basis van uw boekhouding kunt u bepalen hoeveel u jaarlijks aan energie kwijt bent. Laat op basis van uw gegevens een indicatie maken van de kosten die u per energieleverancier kwijt bent, zodat u er zeker van bent dat u momenteel bij de goedkoopste aanbieder zit.

Tip 3: voorkom onnodige kosten

Veel bedrijven zijn geld kwijt aan onnodige kosten, waarvan de kosten voor een boekhouder een goed voorbeeld zijn. Met de hedendaagse boekhoudprogramma’s is het voor iedere ondernemer mogelijk om zelf de boekhouding bij te houden. Voor welk boekhoudprogramma kiest u? Maak een vergelijking van de programma’s via Boekhoudreview.nl.

Nog geen beoordelingen

Beoordeel