Boekhoudreview.nl

Boekhoudpakketten voor ondernemers vergelijken

Faillissement online boekhouder Mail het door

Het online boekhoudkantoor Mail het door is failliet. Het is op dit moment onduidelijk wat dat betekent voor klanten van de online boekhouder.

Update 25 april 2012: Mail heeft op inmiddels een doorstart gemaakt.

De rechter in Almelo heeft vorige week (12 april) het faillissement uitgesproken over Helderberg investments uit Enschede, het moederbedrijf van Mail het door. Op maandag ochtend (16 april) zijn daar diverse dochterbedrijven aan toegevoegd, inclusief Helderberg Online Solutions, Helderberg Software Development en Mail het door zelf, vertelt de curator Mr. Severiens tegen BoekhoudReview.nl.

Mr. Severiens kan nog niet zeggen wat de faillissementen betekent voor klanten van Mail het door. Helderberg is niet alleen de initiatiefnemer van Mail het door (beide bedrijven zijn gevestigd op hetzelfde adres in Enschede), maar biedt ook automatiseringsdiensten aan accountants.

Personeel naar huis
E-mail aan Mail het door komt op dit moment onbestelbaar retour, wat erop wijst dat de automatiseringssystemen geheel of gedeeltelijk zijn uitgeschakeld. Een persoon die de telefoon beantwoord van Mail het door kan geen verdere toelichting geven. Deze persoon bevestigde wel tegenover BoekhoudReview.nl dat er geen personeel meer aanwezig is als gevolg van het faillissement. De directie van Mail het door verwijst vragen door naar de curator.

De timing van het faillissement is ongelukkig voor klanten van het bedrijf. Veel ondernemingen moeten uiterlijk 30 april de BTW-aangifte indienen. Het is niet duidelijk of klanten van Mail het door deze deadline gaan halen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Top Rated