Boekhoudreview.nl

Boekhoudpakketten voor ondernemers vergelijken

Exact Online

Bezoek website leverancier
Oordeel
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel
Eigenschappen pakket:
Bekijk alternatieven:
Exact Online richt zich op ondernemers die de boekhouding zelf willen doen en alleen onderdelen (zoals belastingaangiftes) uitbesteden aan een accountant. Daarvoor heeft de boekhouder zelf via internet toegang tot de informatie.

Afgestemd op gebruiker
Exact Online werkt zeer prettig. Invoerschermen zijn ingericht op basis van de behoefte van de gebruiker en werken daarom zeer intuïtief. Wanneer tegen een probleem aan lopen, roepen we eenvoudig hulp in. Zo kan je bijvoorbeeld een grootboekrekening direct selecteren, maar je kunt ook op allerlei manieren door de gehele lijst zoeken.

Voor een ZZP-er is Exact naar onze mening te veel van het goede. Het pakket is duidelijk ingericht voor organisaties waar meerdere personen bij het financiële proces betrokken zijn. En ondanks het zeer goede gebruiksgemak, is het taalgebruik in de eerste plaats afgestemd op personen met (enige) boekhoudkundige ervaring.

Exact draait al lang mee als leverancier van bedrijfssoftware, en loopt vooraf in de switch naar gebruiksvriendelijke online bedrijfssoftware. De lange ervaring van Exact met boekhouden zien we ook terug in het grote netwerk van 1.500 accountants dat al bekend is met Exact Online.

Vanaf 29 euro per maand
Exact Online kent verschillende pakketten. Exact Basis kost 29 euro per maand en bevat alles om een standaard boekhouding te voeren, maar mist de mogelijkheid om banktransacties automatisch in te laden. Daarvoor verwijst Exact ons naar het Geavanceerd pakket voor 49 euro per maand. Wie ook nog direct vanuit het pakket facturen wil versturen, komt uit bij het Premium pakket voor 59 euro per maand. Exact lijkt zich hiermee in de vingers te snijden, want concurrenten bieden diezelfde opties standaard aan, of ten minste tegen lagere (meer)kosten.

Bovenop deze standaard pakketten biedt Exact online een hoop modules waarmee je het pakket kunt uitbreiden, zoals budgetten (10 euro per maand), beheer van activa (10 euro per maand), ondersteuning voor vreemde valuata (10 euro per maand) of abonnementen administratie.

Zoek je ondersteuning voor complexe (bedrijfs)processen of heb je grote groeiambities, dan is de investering in Exact Online zeker de moeite waard. Exact is bovendien een veilige keuze voor organisaties waar de boekhouding gewoon goed geregeld moet zijn en waar men niet wil afwijken van het bewezen boekhoudproces. Starters en ZZP-ers zijn adviseren we ook goed naar alternatieven te kijken.

Bezoek website leverancier

11 reacties op “Exact Online”

 • Ruud schreef:

  Geweldig programma, maar met bugs die men weigert er uit te halen.
  De belangrijkste: iedere medewerker die in het programma iets mag invoeren kan met de meest beperkende rechten toch alle meest vertrouwelijke documenten allemaal inzien door een willekeurige letter of cijfer in de zoekbalk te zetten.
  Exact weet dit en weigert dit op te lossen.
  Schaf dit pakket dus nooit aan.

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  15 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • Tom schreef:

  Gebruiksonvriendelijke software. Je hebt er echt een boekhouder voor nodig. Software bevat bugs. Slechte bereikbaarheid per telefoon en mail. Hoogste kosten.. Beroerde medewerkers. Zelfs als je denkt dat je een proefabonnement hebt, sta je in hun administratie met een echt abonnement. Ze gedragen zich vervolgens zeer klantonvriendelijk..Nooit doen.

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  14 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • bpv schreef:

  Eigenlijk wel het beste product, maar te duur.

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  14 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • bpv schreef:

  Exact online is ongetwijfeld een zeer goed pakket; stabiel en gebruikersvriendelijk. Makkelijke export naar word/excel, import-/exportfaciliteiten (xml, csv). MAAR GEWOON DUUR.

  De LAYOUT-module (voor bijv. facturen) is echter wel SLECHT; zeer gebruikersonvriendelijk!

  Vergeet bij einde van de licentie vooral niet 7 jaar administraties te exporteren, want je moet adm. 7 jaar beschikbaar houden. Dat hoor je de online-bedrijven echter nooit over.

 • Jelle de Boer schreef:

  Heb na een testperiode in 2011 besloten om Exact Online te gaan gebruiken, andere programma’s boden of geen cloud oplossing, of cloud oplossing via meerprijs (ja echt waar hoor), of partij was te klein (telefoon niet opnemen niet reageren op test mailtjes, of niet terugbellen na belofte om dat wel te doen). Na implementatie en update van rekeningschema (ja heb een keer opnieuw moeten starten, geen probleem want nog een boekingen gedaan). Altijd snel contact met helpdesk en veel kennis van zaken (gebruiker blijft natuurlijk de zwakste schakel). Exact Online Boekhouden Geavanceerd is niet het goedkoopste softwarepakket, maar wel een slimme keuze. Het is helaas geen build to order pakket.
  Extra administraties buiten de twee die er standaard bijzitten kosten slechts € 12,50 p/m

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  15 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • Stefan Brinkman schreef:

  Werk met Exact Online Accountancy en ben hier zeer tevreden mee!
  Het stelt mij en mijn klanten in staat om 24/7 te zien hoe het ervoor staat en de software signaleert mij wanneer het tijd voor actie is.
  De negatieve verhalen hieronder zijn naar mijn inziens gebaseerd op onkunde van de software.
  Een training is gratis en consultancy tarieven zijn zeer scherp.
  Ik ben in ieder geval een tevreden klant!

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  9 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • Jasper Grootveld schreef:

  Mr de Kok is niet de enige, hier ons verhaal:

  De manier waarop exact online te werk gaat is echt dieptriest te noemen. In januari 2012 hebben wij een vertegenwoordiger in de zaak gehad en na een lang gesprek een pakket af genomen. Kosten 200€ per maand. Veel geld voor een klein bedrijf, maar het zou alles zijn wat we nodig hadden.

  Na veel weken testen bleek het pakket helemaal niet te doen wat wij nodig hadden. De bewuste medewerker was ondertussen ontslagen. ( de beloofde functionaliteiten was dus een ja/nee spel)

  Na veel hen en weer mailen en weinige reactie, hebben we na maanden aan de noodrem getrokken en zijn gaan dreigen met juridische stappen, want van het pakket konden we niet meer af.

  Om die reden werd er dan wel een downsize van het pakket aangeboden, zodat we de benodigde functie aan konden vullen met andere software van externe partijen, die zij zelf aanbeveelden.

  Om het verhaal heel kort te maken, we zijn nu bijna 2 jaar verder, hebben bijna 5000€ uitgegeven, onze adminisrtratie is een chaos, en van Exact krijgen we nog steeds 0 medewerking, eerder tegenwerking.

  Ik heb gesprekken gehad met concurenten zoals reeleeze en Unit4, die een heel andere indruk geven. Denk dus goed na voordat je je geld uitgeeft aan Exact, die totaal niet klantvriendelijk is, en erger nog, niet levert wat ze beloven!!

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  30 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
 • Michel de KOK schreef:

  Door de verkoper werd een functioneel systeem beloofd dat na de overstap van Twinfield mij een efficient ‘in the cloud’ oplossing zou bieden. In de praktijk blijkt dat het produceren van de voor export benodigde paklijst niet mogelijk is. Een half jaar verder en 4000€ lichter (kosten voor Exact plus inrichting en advies om een paklijst te maken) besloten om terug te gaan naar Twinfield. Pas dus op met beloften inzake mogelijkheden.

  Prijs Gebruiksgemak
  Service Totaaloordeel
  27 personen vond(en) deze review nuttig
  Vond je deze reactie nuttig? Ja / Nee
  • Harmen Bijlsma schreef:

   @Michel de Kok, al jaren ben ik een tevreden gebruiker van Exact (Globe niet Online). Jouw verhaal kan ik dus niet plaatsen. Uiteraard kost het geld als er specifieke wensen zijn. Is alleen Exact schuldig of is vooraf niet goed doorgesproken wat de wensen waren?

 • Paul Weideman schreef:

  Wij als administratiekantoor kunnen in ieder geval 1 tip geven aan ondernemers die hun administratie willen gaan voeren in Exact Online; neem nog voor de start contact op met een specialist die je kan helpen met de eenmalige opzet van een goed rekeningschema.. Dit kost (ons) enkele minuten, maar dan is de basis gelegd voor een goede en betrouwbare administratie!

  Paul Weideman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren om te beoordelen
Prijs
Gebruiksgemak
Service
Totaaloordeel

 

Top Rated